Kelet és nyugat

(Dési János/Klubrádió) 2020 augusztus huszadikán közpénzek milliárdjaiból egy hatalmas tankcsapdát avattak a Parlament előtt – ez talán képes megállítani még a nemrégiben vásárolt német harckocsikat is – ki tudja, mikor lesz rá szükség – és teljes joggal irritálja a környező népeket. Persze az irredenta érzéseket folyton táplálni kell itthon és külföldön egyaránt, hogy legyen ellenség.

1930. augusztus 20-án minden bizonnyal Sztálin utasítására egy NKVD-ügynök meggyilkolta Lev Trockijt, Sztálin legnagyobb politikai ellenfelét. 2020. augusztus 20-án minden bizonnyal megmérgezték Alekszej Navalnijt, Putyin legnagyobb politikai ellenfelét. 2020. augusztus 20-án Orbán ünnepi beszédében azt mondta, hogy a Nyugat ideje lejárt, ideje a Kelethez közeledni. Mindezt akkor, amikor Belaruszban a diktátorral szemben állók élet-halálharcukat vívják.

Amikor Lukasenko Rambónak maszkírozva magát, oldalán 15 éves fiával fegyverrel a kézben masírozik, miközben a tüntetőket azzal fenyegetik, hogy a felfegyverzett katonaság támad rájuk.

Az a Lukasnko, akinek a mi helyi érdekeltségű diktátorocskánk még nem olyan régen a hátát veregette és a közös barátságról szónokolt.

Kelet és nyugat.

2020. augusztus 20-án az orbáni hatalom kitüntetésekkel halmozott el antiszemita történészt, rendszerhű, de ijesztően tehetségtelen színészt, közismert szélsőjobbos zenekart, ahogy ezt már évek óta ilyenkor megszokhattuk.

2020. augusztus huszadikán közpénzek milliárdjaiból egy hatalmas tankcsapdát avattak a Parlament előtt – ez talán képes megállítani még a nemrégiben vásárolt német harckocsikat is – ki tudja, mikor lesz rá szükség –, és teljes joggal irritálja a környező népeket. Persze, az irredenta érzéseket folyton táplálni kell itthon és külföldön egyaránt, hogy legyen ellenség.

Nyugaton a Pride vidám, örömteli ünnepsége a népeknek. Itt, Keleten nyakukon kidagadó erekkel szónokolnak ellene kisebb és még kisebb országos és helyi diktátorocskák, mert úgy érzik, megint rá kell tenni egy lapáttal a gyűlöletre.

Ha nem köpsz eléggé az ellenre, rövidesen megnézheted magad.

Barátocskám, ha az utasításnak megfelelően utálod az éppen kijelölt ellenséget, akkor te nem azért voltál eddig sikertelen a szakmádban, a párválasztásban, a lóversenyen és a sör–virsli-versenyen, mert tehetségtelen vagy, fantáziátlan, gyáva, és olyan lusta, hogy Pató Pál hozzád képest egy Pióker Ignác. Hanem: mert elnyomnak téged, a becsületes és derék népnemzetit ők, a tudjukkik, a kommunisták, a szabadkőművesek, a menekültek, a zsidók (de nem vagyok én kérem antiszemita, mert van ám nekem zsidó barátom!), a pestiek, a rózsadombiak, a melegek, a hidegek, a langyosak, a feketék, a fehérek, a pepiták és a kékek.

A nyúljás pacal a mi étkünk, szotyolával a tetején gyengéden meghintve.

A kereszténységből csak annyit értünk, hogy nem zsidó, amúgy meg éljen a Kurultáj, a Góg és Magóg, Emese álmával. Le a dekadens művészettel! Egy szobor nekünk legyen édes, felismerhető, hercig, mint Erzsébet királyné.

A filmnek legyen eleje, vége és rögtön tudjuk, ki a gonosz benne, szóljon régmúlt dicső tetteinkről, amikor nyilainktól rettegett a Nyugat. A könyvben ne legyenek csúnya szavak és lehetőleg a szerző csak rövid mondatokat használjon. Az akadémikusok menjenek kapálni, az egyetemi tanárok legyenek marokszedők, hogy megtudják, mi az élet.

A kelet az kelet – gyerek, asszony verve jó. Semmi bajod nem lesz, édesem attól, ha megfogták a feneked. Ne járj olyan rövid szoknyában, és kész.

Ne tessék nekem Kompországgal jönni, mert a versben legyen rím és gólya, és dögöljön meg Ady Endre máma még.

Kelet kell nekünk, meg egy kis őszi eső.

Ja, és szív küldi szívnek. Ha igaz a Jutárni híre, innen kívánunk kellemes horvátországi tengerparti nyaralást az egész Orbán családnak, még a satufék előtt.