Fidesz: Soros a megfigyelési botrány mögött

Jó jósnak bizonyultunk reggeli cikkünkben (lásd alább!), amikor annak a várakozásunknak adtunk hangot, hogy a kezdeti kapkodás és fejetlenség után magára talál a Fidesz, és a Halász Jánosénál fajsúlyosabb magyarázatot ad a megfigyelési botrányra. Jól sejtettük azt is, hogy Soros György lesz a befutó, benne találja meg a Belső Párt propagandájáért felelős agytröszt a mozgatórugót, vagyis, mint minden másért, ezért is ő lesz a hibás. Még cizellálták is a megfogalmazást, a képen látható Deák Dániel elemző ugyanis nem megfigyelési botrányról, netán ügyről, hanem kémvádakról beszél.

Nem botrány van a Fidesz szerint, hanem vádak, amik magyarul azt jelentik, hogy vádaskodások. És mint Deák Dánieltől megtudtuk, Soros György állhat mögöttük. Vagy ülhet, tegyük hozzá, mert ettől a vén ravaszditól minden kitelik. Amióta meghalt Arthur J. Finkelstein, a gyűlöletkampányok nagymestere, aki egykoron a Fidesz tanácsadójaként vezényelte Orbán Viktor pártjának kommunikációs hadjáratait, és Simicska Lajosra sem lehet számítani éceszgéberként, a Fidesz egyre halványabb és vérszegényebb propagandára képes. A migránsok bejöttek ugyan , de velük már csak a teljesen tanulatlan, lebutított zombikat tudja Bakondi György riogatni, Gyurcsány unalmas, őt újra kellene építeni, hogy lekaraktergyilkolhassák, Soros György viszont valódi állócsillag.

Isten tartsa meg őt még sokáig, jó egészségben.

Mellesleg: sejtettük, hogy ő állhat a megfigyelési botrány mögött. Neki érdeke ugyanis, hogy a magyar kormány rossz hírét keltse a világban. Ha ő nem kiáltana kígyót-békát Orbánra és a Fideszre, akkor a magyar kormány maga volna a ma született ártatlanság és egyben a makulátlan tisztakezűség megtestesítője. De szerencsére Soros él és virul, lehet vele példálózni, ijesztgetni a magyarokat, legalábbis azokat közülük, akikre hatott az agymosás és még a legostobább mesének is felállva tapsolnak.

Soros egyébként nemcsak a „kémvádak” mögött állhat, de még sok más vaj is van a füle mögött. Ő tehet arról, hogy annak idején Borkai Zsolt volt győri polgármester örömlányokkal tivornyázott az adriai tengeren, ő vette rá Szájer Józsefet, hogy vegyen részt egy illegális melegpartin, majd a rendőri razzia elől egy ereszcsatornán meneküljön.

Ő győzte meg a magyar kormányt, hogy ne vitázzon az Európai Csalás Ellleni Hivatallal (OLAF) és inkább a magyar adófizetők pénzéből perkálja ki a miniszterelnök vejére, Tiborcz Istvánra kirótt mintegy 13 milliárd forintnyi visszafizetési kötelességet, valamint arra, hogy a világpiaci árnál jóval drágábban, a többi vakcinánál jóval kevésbé hatékony oltóanyagot vásároljon Kínából. És ha már itt tartunk: Soros mesterkedései miatt drága a zöldség és a gyümölcs, miatta szabadultak el az építőipari árak, lett 450 forintnál drágább a benzin, és úgy általában, az Európai Unió országai közül Magyarországon a legmagasabb az infláció.

Miért épp egy ilyen pitiáner ügyben – minthogy sajtóhírek szerint a magyar kormány kémszoftvert vásárolt politikai ellenfelei megfigyelésére – ne volna benne a keze. Soros ez utóbbi ügyben odáig ment, hogy még a magyar törvényekre is magasról tett: nyilván tudta, hogy Magyarországon senkit sem lehet bírói végzés nélkül megfigyelni, és hogy minden más szimatolás törvénytelen és tilos. Azt is tudnia kellett, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter sem adhatott ilyenre engedélyt, ha meg mégis, abban is Soros a hibás. Mert Varga miniszter asszonyság mögött szintén Soros áll, ő neveztette ki a női futball eme hazai reprezentását miniszterré, hogy Novák Katalin és Máger Andrea mellett egy harmadik nő is legyen a kormánytagok között. (Három a magyar igazság.)

Vég nélkül sorolhatnánk Soros György rémtetteit, de utolsóként még csak egyet említenénk: a legtöbbet azzal ártott szülőhazájának, Magyarországnak, hogy a rendszerváltozást megelőző években pénzzel, valamint minden más módon segítette Orbán Viktort és a Fidesz szinte valamennyi, ma is regnáló vezetőjét.

Ez a te igazi bűnöd Gyuri bácsi, ehhez képest a mostani kémvád tényleg egy könnyű ujjgyakorlat!

Az apa férfi, a megfigyelési botrány nő

(07,41) „Nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság ülésének összehívása, Magyarországon a nemzetbiztonsági szervek maradéktalanul betartják a törvényeket, működésük során mindig a jogszabályoknak megfelelően járnak el” – közölte a Fidesz-frakció hétfőn az MTI-vel. Halász János, az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a közleményben hangsúlyozta, a belügyminisztérium vezetői rendszeresen beszámolnak az országgyűlés illetékes bizottságai előtt a titkosszolgálatok információgyűjtő tevékenységéről, ezeken valamennyi parlamenti párt képviselteti magát.

„A baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják” – szögezte le a kormánypárti politikus. Kimegyünk röhögni. Ezt közölte ugyanis a Fidesz az MTI-vel, mely távirati irodának eszébe sem jutott, hogy megpróbáljon sajtótermékként viselkedni. Ne pártpropagandát nyomasson, hanem valódi híreket, információkat tegyen közzé, tájékoztassa az embereket Magyarország és a világ történéseiről. Nem vagyunk meglepve, hogy az MTI-nek mindössze ennyire futotta, és azon sem csodálkozunk, hogy a Fidesz ilyen alávaló és önmagát leleplező, ostoba közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban.

Mert van ügy, nem is kicsi, hanem nagy. Normális üzemmenetben kormányok szoktak megbukni, ha kiderül, hogy titkosszolgálati eszközökkel megfigyelték politikai ellenfeleiket. Nemcsak politikusokat, ami szintén tilos és törvénytelen, de újságírókat, üzletembereket, minden rendű és rangú polgárt, akinek nem tetszik az, amit Orbán Viktor és társulata Magyarországgal művel.

A történet ismert, legalábbis azok előtt, akik nem a kormányhoz közeli, a Fidesz érdekszférájába tartozó sajtóból tájékozódnak. Vasárnap este derült ki, hogy kormányzati szervek még 2017-ben megvásárolták az izraeli NSO cég egyik termékét, a Pegasus nevű kémszoftvert, amely alkalmas arra, hogy a megbízhatatlannak tartott politikai ellenfelek okostelenfonjára telepítve, információkat szolgáltasson a megbízóknak.

Ez egyfelől törvénytelen, másfelől pedig méltatlan egy demokratikus ország kormányához. Ilyen ugyanis leginkább banánköztársaságokban és az Orbán-kormány által mostanság preferált keleti diktatúrákban szokott előfordulni. Demokráciákban is megeshet persze, de ott következményei vannak, például az, hogy az elkövetőket felelősségre vonják és a kormány belebukik.

Nálunk még a nemzetbiztonsági bizottság sem fog összeülni, mert a fideszes delegáltak – ők vannak többségben a bizottságban – bojkottálják a testület összehívását. Arra hivatkoznak, hogy az értesüléseket semmi sem támasztja alá, és csak az ellenzék politikai hangulatkeltéséről van szó.

Az értesüléseket sok minden alátámasztja. Például az az oknyomozás, amelyben nemcsak a magyar Direkt36 munkatársai vettek részt, de olyan nemzetközi nagyágyúk is delegáltak kollégákat a közös munkába, mint a Die Zeit, a Le Monde, a The Washington Post és a The Guardian.

És erre a Fidesznek annyi a reagálása, hogy a baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és a politikai hangulatkeltést szolgálják. Halász Jánossal mondatták el ezt a hazugságot, miközben ő is tudja, hogy ezek a hírek nemcsak a baloldali sajtóban jelentek meg, hanem a már említett újságokon kívül a világsajtó számos lapjában. És Halász János azt is tudja, hogy ezek az értesülések nem megalapozatlanok, hanem éppen ellenkezőleg, megalapozottak. Nem kitalációkon, hanem olyan tényeken alapulnak, amelyeket a Fidesz saját olvasótábora elől igyekszik gondosan eltitkolni.

Ma még nagy a kapkodás és a fejetlenség, de nem kizárt, hogy holnapra már egy hihetőbb, ám ugyancsak hazug mesével állnak elő az országot ma vezető elvtársurak. Például azzal, hogy Soros György fizette meg a világsajtót, hogy járassák le a magyar kormányt. És persze Gyurcsány Ferencet is a közelben látták lopakodni, amint egy Brüsszelből hozott szivárványos zászlót próbált becsempészni valamelyik általános iskolába.

Nem ötleteket akarunk adni, mert hazugságokkal a Fidesznél teli a padlás, csupán jelezni szerettük volna, hogy az apa férfi, a megfigyelési botrány nő.