Kemény munkával készülnek a HP-játékgépek

A HP bemutatta Omen kínálatának legújabb tagjait, a Command Center fejlesztéseit és az első 16 colos Pavilion Gaming laptopot. Az új eszközöket a játékosok új nemzedékének tervezték.  

A gaming (a számítógépes játék) egyre nagyobb teret nyer világszerte az otthon töltött idő növekedésével. A játék hozzájárul a kikapcsolódásához és a szellemi frissesség, egészség megőrzéséhez egyaránt. A nagy többségnek a videojátékok segítettek átvészelni a válsághelyzetet.

A HP a játékoskultúra fejlődésének úttörője legújabb világszínvonalú eszközeivel, a továbbfejlesztett Omen Command Centerre épülő ökoszisztémájával és újszerű, játékosbarát megoldásaival.  

A játékosoknak a lehető legjobb eszközökre van szükségük. A legújabb Omen gépek olyan hardveres- és szoftveres rendszert kínálnak, amellyel használóik közösen játszhatnak mindvégig.   

Az Omen 15 újratervezett gépháza az előző generációnál kisebb helyet foglal, minimalista kialakításával és az új, kék és zöld árnyalatokban csillogó Omen gyémánt-logóval vonzza a tekinteteket. A laptop mica-ezüst és árnyék-fekete színben érkezik, kívánság szerinti RGB-billentyűzetvilágítással és játékra „kihegyezett” teljesítménnyel. Ami ezután következik, azt mindenekelőtt az érintettek, a számítógépes játékok megszállottjainak ajánlja a szerkesztő 

• Győztes teljesítmény: elképesztően látványos megjelenítés, akár NVIDIA GeForce RTX 2070 Super, MAX-Q Designnal. A legrészletesebb játékok is könnyedén futtathatók az asztali gépekhez mérhető teljesítménnyel az akár tizedik generációs Intel Core i7 H-sorozatú processzoroknak köszönhetően, vagy az OMEN széria első AMD processzorával, akár AMD Ryzen 7 H-sorozatú lapkával. A párhuzamosan futó alkalmazások is könnyedén kezelhetők a 32 GB DDR4 RAM-mal. A laptop számos tárhelyopciót kínál, így akár 1 TB PCIe SSD vagy dupla PCIe SSD  is elérhető RAID 0  támogatással a minimális töltési időért.

• Lenyűgöző látvány: a 15,6 hüvelyk átlójú kijelzőn magával ragad az akció, amely a 180 fokban kihajtható zsanéroknak köszönhetően a legrázósabb helyzetekben is stabilan jeleníti meg a tartalmat, az egyes konfigurációkban OLED, UHD 120 Hz vagy FHD 300 Hz  minőségben és NVIDIA G-SYNC támogatással. A több csatornás HD és 4K videóminőséget a Thunderbolt 3 szolgáltatja.

• A HP kínálja az iparág egyik első gaming laptopba épített infravörös hőszenzorát, amely optimalizálja a hőelvezetés hatékonyságát és fenntartja a folyamatos, mégis halk ventilátorműködést, és maximalizálja a Dynamic Power-funkció teljesítményét az Omen Command Centerrel. Az Omen Tempest Cooling technológia hűvösen tartja az alkatrészeket a nagyobb méretű szellőzőnyílásokkal és az akár 12 V-os ventilátorral, amely három oldalú szellőztetéssel öt irányban gondoskodik a légáramlásról, így asztali gépekhez hasonló processzorteljesítményt biztosít.

• Omen Command Center frissítések: Magas szintű produktivitás média fogyasztás és böngészés közben az OMEN Command Centeren2 keresztül elérhető Graphics Switcherrel, amely az ideális beállításokkal akár 12,5 órás üzemidőt tesz lehetővé, így tökéletes munkához vagy filmnézéshez. A személyre szabhatóság tovább fejlődött az Omen Command Center teljesítmény-kontroll funkciójával , amellyel egyszerűen szabályozható a hőmérséklet és a ventilátorok sebessége, a teljesítmény móddal pedig akár 17 százalékos CPU- és GPU-gyorsulás érhető el.

• Bővítési lehetőségek: az otthoni barkácsolás szerelmesei a laptop alján található csillagfejű csavarokkal, egy panel eltávolításával férhetnek hozzá a memóriához és a belső tárhelyhez, így egyszerűen végezhetnek hardveres módosításokat és készíthetik el személyre szabott videójáték-laptopjukat.

Az Omen 15-tel a játék mobilisabb és egyszerűbb, mint valaha a láthatóan keskenyebb keretnek és a még nagyobb teljesítménynek köszönhetően.

Az Omen Vector egér és az Omen Vector Essential egér a PixArttal közösen fejlesztett szenzorokkal rendkívüli kényelmet kínál a hosszú játékok alatt is ergonomikus kialakításával, gumírozott felületeivel, valamint az Omen Command Centerben elmenthető RGB-fénybeállításokkal, amelyek akár 16,8 millió szín megjelenítésére képesek. Az új egerek hat programozható gombbal, és DPI-vel biztosítják a játék közben elengedhetetlen pontosságot.

• Omen Vector egér: az e-sport szintű Omen Radar 3 szenzorral érkező eszköz akár 16 000 dpi-t is támogat 99 százalékos pontossággal, 400 IPS-sel, gyorsítással és automatikus kalibrálással. Ezt az egeret győzelemre tervezték. A beépített Omron switch 50 millió kattintásos élettartamot kínál, a fonott kábel pedig garantáltan gubancolódásmentes.

• Omen Vector Essential egér: a mindössze 88 grammos egérben az Omen Radar 1 szenzorral és az akár 7200 dpi támogatással minden megvan ahhoz, hogy biztosítsa a megfelelő irányítást és sebességet az egész napos játékhoz, miközben akár 20 millió kattintást is elbír.

Az Omen Dyad Earbuds a  márka első fülhallgatója. A két hangszórós technológia és kiegyensúlyozott forgórész erőteljes és egyenletes hangzást biztosít, amely mind a magas, mind a mély frekvenciákat sugározza a tökéletes játékélményhez. A személyre szabhatóság áll a középpontban a három különböző kialakításnak és a 4 fedőrésznek köszönhetően, amelyek közül az egyik egy Comply fülhallgató fedőrész, amely nem esik ki a fülből, miközben kényelmes viseletet és kiváló hangzást nyújt.

A videójátékos közösség folyamatosan növekszik, ma már több mint 1000 millió tagot számlál világszerte, minden második a legnépszerűbb játékokat választja. A HP Pavilion Gaming gép- és eszközválaszték tagjait játékra és munkára tervezték, így a gaming, a videóvágás és a tartalomkészítés sem akadály a számukra.

Az új Pavilion Gaming 16 laptop a HP első 16 hüvelyk képátlójú videójáték pc-je. A keskeny, szögletes kialakítású fekete házban elhelyezett készülék akár tizedik generációs Intel Core i7 processzorral és NVIDIA GeForce RTX 2060 Max-Q design5 grafikával is elérhető. A micro-edge kávával és 300 nites IPS megjelenítéssel érkező, 1080p felbontású és akár 144 Hz-es frissítési rátára képes kijelző szinte életre kelti a játékokat. A megbízható játékteljesítményre és tartalomgyártásra tervezett, könnyen mozgatható készülék az első Pavilion Gaming laptop, amelyen elérhető az Omen Command Center, a még megbízhatóbb csatlakozás érdekében pedig WiFi opcióval érkezik.

A HP Gaming termékválasztékban megtalálható ívelt kijelzők és kiegészítők és az általuk kínált beállítási lehetőségek még magasabb szintre emelik az otthoni játékélményt.

• A HP X24c Gaming Monitor a vállalat eddig legnagyobb mértékben ívelt, 1500R-es monitora közelebb hozza a kijelző széleit a felhasználókhoz. A Full HD felbontású készülék AMD FreeSync Premium  technológiával, akár 144 Hz-es frissítési rátával és 4 ms válaszidővel érkezik. Az Omen Command Center integrációjának köszönhetően egyszerűen használható az FPS számláló, személyre szabható a Crosshair Overlay, beállítható a válaszidő és egyéb képi beállítások.

• A HP X1000 Wireless Gaming Headset akár 20 órányi vezeték nélküli használatot tesz lehetővé. A vastag fülpárnáknak és az állítható, párnázott pántnak köszönhetően még kényelmesebben élvezhető az 50 mm-es hangszóróval támogatott 7.1-es virtuális térhangzás. Az audio-beállítások átfogó felügyelete céljából a fülhallgatón található gombok és EQ-beállítások könnyen irányíthatók az Omen Command Centeren keresztül.

• A HP Gaming Speakers X1000 2.1-es hangrendszer 30 W RMS teljesítménnyel18 és mélynyomóval érkezik a basszust szépen kiemelő, lehengerlő hangzás végett. Az Omen Gaming Centeren keresztül irányítható RGB világításopcióknak és az állítható EQ-funkcióknak köszönhetően a játékra kialakított tér mindig tökéletes lesz, a 3,5 mm aux-bemenet és az USB-A csatlakozás pedig rendkívül széles körben teszi lehetővé a hangfalak őc-hez, okostelefonhoz vagy éppen táblagéphez csatlakoztatását.

Az Omen ökoszisztémáról és hozzá tartozó gamingpc-termékcsaládról, kijelzőkről és kiegészítőkről további információ az omen.com weboldalon érhető el.