Kérjen bocsánatot a kormány Magyarországtól!

Legutóbb Hollik István szólította fel az ellenzéket és mindenkit, aki bántotta minden magyarok kormányát, hogy kérjen bocsánatot, amiért azzal vádolta, hogy a korlátlan időre szóló rendkívüli felhatalmazást saját hatalmának örök időkre szóló bebetonozására akarja felhasználni.

Lám, mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, erről szó sincs, Orbán Viktor maga jelentette be Belgrádban, hogy május végén visszaadhatja a rendkívüli felhatalmazást a parlamentnek. Lehet gyűjteni az erőt és a bátorságot a bocsánatkéréshez – tette hozzá Hollik.

Ezt megelőzően Varga Judit igazságügyi miniszter, Kovács Zoltán államtitkár és Szijjártó Péter külügyminiszter is hasonlóképp nyilatkozott. Nagyon kényes lehet ez a kormány a becsületére, ha prominensei ilyen hevesen követelik a bocsánatkérést. Nagyon fájhatott neki, hogy sokan rosszat feltételeztek róla, azt, hogy diktatúrát épít Magyarországon.

Nincs miért bocsánatot kérni Orbán Viktor kormányától.

A rendeleti kormányzásnak kinevezett ámokfutás miatt ugyanis a kormánynak kellene megkövetnie a magyar embereket, de még ezt megelőzően, visszaállítani a rendkívüli felhatalmazás előtti állapotot. (Mely állapot – magunk között szólva – jogállami szempontból már akkor sem volt rózsás.)

Semmissé kellene nyilvánítani a Budapest–Belgrád vasútvonal tervezetét, a megvalósításhoz szükséges 700 milliárd dolláros hitelt, valamint mindezen ügyletek iratainak tíz évre szóló titkosítását.

Bocsánatot kellene kérni a megrövidített ellenzéki önkormányzatoktól, legfőképp a Budapest VIII. kerületitől, amelytől több mint egymilliárd forintot vett el – a vírus elleni védekezésre hivatkozva.

Elnézést kell kérni a ferencvárosi önkormányzattól, a tőle lenyúlt 400 millió forint miatt. Göd városától, amiért megfosztotta a város bevételeinek egyharmadát adó Samsung gyár adójától.

Kérjen bocsánatot a kormány a kulturális ágazat dolgozóitól, akiket az ősztől megfosztanak közalkalmazotti jogviszonyuktól.

Azoktól a nyugdíjasoktól, akiket konkrét segítség helyett egy jövő februárban esedékes egyheti nyugdíjjal hiteget.

Azoktól a frissen munkanélkülivé vált tízezrektől, akik alá semmiféle szociális hálót nem tolt, ellenben azt ajánlja nekik, ha nem találnak munkát, menjenek el katonának.

Bocsánatot kellene kérni a budapestiektől, amiért felülírta a városligeti építési tilalmat és Orbán ígérete ellenére mégis betontengerré rondítja a fővárosiak és idelátogatók kedvelt parkját.

És az is megérne egy bocsánatkérést, amiért a vírus nyomán kialakult gazdasági válság idején is a csókosok – mások mellett Mészáros Lőrinc és Tiborcz István – vállalkozásait tömi pénzzel.

Lehet gyűjteni az erőt és a bátorságot a bocsánatkéréshez, nagyon mélyen tisztelt kormány!

Kérjen bocsánatot Magyarországtól!