Kezdődik az ország legnagyobb IT-vetélkedője

Megkezdődött a beiratkozás a legnagyobb hazai IT-versenyre, ahol 21+1 kategóriában mérettetik meg magukat az informatika szerelmesei. A többi között fejlesztési, IT-biztonsági, tesztelési, üzemeltetési kihívásra vágyók mellett azok számára is érdekes lehet a verseny, akik egyelőre csak gondolkodnak a karrierváltáson IT-irányba.

A negyedik alkalommal az idén rendezik meg az országos IT-megmérettetést: október 22-től hét héten át hazai informatikai vállalatok szakértői által összeállított kérdéssorokat oldanak meg az online verseny résztvevői. A szervezők vadonatúj versenyzői felülettel készülnek, ahonnan elérhetőek lesznek a forduló feladatlapjai, illetve az eredmények is nyomon követhetők.

Szeptember 30-ig nevezési díj megfizetése nélkül jelentkezhetnek az érdeklődők, akik nevezhetnek egy, akár mind a 21 + 1 kategóriában

A legrangosabb elismerést, azaz „Magyarország legsokoldalúbb informatikusa” címet az a versenyző kapja, aki a legtöbb kategóriában összesítve a legjobb eredményt éri el. Természetesen az élmény és a saját tudás felmérése mellett, valamennyi kategória győztese díjazásban részesül.

A fődíjat az idén is a gyártó magyar leányvállalata adja: a Huawei Matebook 13 2020 laptop, 10. generációs Intel processzorral, 2160×1440 felbontású, 2K-s érintőképernyővel, akár 10 órás üzemidővel és ultravékony kialakításával támogatja a legsokoldalúbb informatikust. 

A megmérettetés remek lehetőség az IT-szakembereknek, hogy képet kapjanak a jelenlegi tudásukról, összemérhessék magukat szakmailag, fejlődhessenek. Emellett találkozhatnak a legújabb technológiai újdonságokkal, és olyan megközelítés módokat láthatnak, amire saját maguk nem is gondoltak volna.

Az országos IT-megmérettetésre október 21. éjfélig jelentkezhetnek az érdeklődők.