Kirabolta, verte jótevőjét az örömlány

A nő örömlányként ismerkedett meg az osztrák férfival, akitől ingyenes ingatlanhasználatot kapott, továbbá kölcsön jogcímen négy alkalommal összesen csaknem kilencmillió forintot a megélhetése finanszírozására.

A támogatás megszüntetését a kedvezményezett nem tudta elfogadni, további pénzeket követelt. Az újabb összegek megszerzése végett a nő találkozót egyeztetett az osztrák sértettel, melyre egy bevásárlóközpont parkolójában került sor 2018 őszén Győrött. Az erőszakos nő az élettársával érkezett a „randevúra”. A sértettet beültették az autóba és akarata ellenére egy Zala megyei településre vitték. Az úton a férfit bántalmazták, nem engedték kiszállni a járműből, a telefonját összetörték.

A Zala megyei faluban késsel fenyegették, ismételten bántalmazták, ötmillió forintot követeltek tőle, majd elvették 40.000 forintját. Akkor engedték el, amikor felajánlotta, hogy fizet nekik 15 000 eurót, amire másnap, illetve harmadnap sor is került – Sopronban, illetve Győrött.

A nővel és a jelenleg is szabadságvesztés büntetését töltő élettársával szemben az ügyészség három bűncselekmény miatt emelt vádat: felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette, súlyos fenyegetéssel társuló zsarolás bűntette és aljas célból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntett miatt.

Az nyomozást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták, az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben – közölte szerkesztőségünkkel dr. Takács Péter főügyész.