Klubrádió-ügy: a Kúria a Médiatanácsnak adott igazat

A legfelső bírói fórum döntött a 92.9-es frekvenciáért folytatott perben. A médiatanács ellen indított közigazgatási jogvita tárgyalása ezzel lezárult.

A kúria döntött a Klubrádiónak a médiatanács ellen benyújtott keresetéről. A kúria a Klubrádióval szemben a médiatanácsnak adott igazat a frekvenciáért folytatott perben. A médiatanács ellen indított közigazgatási jogvita tárgyalása ezzel lezárult.

A Klubrádió azért nyújtott be keresetet a médiatanács 92.9-es frekvenciát érintő korábbi döntésével szemben, mert álláspontja szerint a hatóságnak a hatályos jogszabályok alapján meg kellett volna hosszabbítania a rádió jogosultságát a frekvencia használatára. Ehelyett, a Klubrádió álláspontja szerint, a médiatanács megsértette a rádió tisztességes eljáráshoz való jogát, és olyan csekély súlyú adatszolgáltatási késedelemre hivatkozott, ami nem alapozta meg a frekvencia jogosultság iránti kérelem elutasítását.

Ráadásul a médiatanács joggyakorlata más médiaszolgáltatók esetében eltérő volt, azaz más rádiók jogosultságát hasonló elmaradások esetén is meghosszabbították, a Klubrádiót így diszkrimináció érte. Ezzel az első fokú bíróság nem értett egyet, így került az ügy Klubrádió fellebbezése után a kúria elé.

Előzmények: https://www.klubradio.hu/adasok/donath-anna-a-bizottsag-gyakorlatilag-kimondta-hogy-mondvacsinalt-okokbol-nem-folytathatja-a-klubradio-118609; https://www.klubradio.hu/adasok/euronews-orbanhoz-kozeli-csoport-kapta-meg-a-klubradio-frekvenciajat-117199; https://www.klubradio.hu/adasok/sikkasztas-a-szabad-sajto-megfojtasa-es-a-fidesz-erzekenysege-116749; https://www.klubradio.hu/adasok/a-klubradio-gazdalkodasarol-es-a-mediatanacs-tisztessegerol-116711