Könyvtárak koronavírus-korban – újítások sokasága az olvasók szolgálatában

A könyvtárak több mint 85%-a vezetett be legalább egy újítást, illetve hajtott végre legalább egy fejlesztést az utóbbi jó egy évben – derült ki az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) részeként működő Könyvtári Intézet friss felméréséből. Az OSZK főigazgatója, Rózsa Dávid a felmérés kapcsán megállapította: hazánkban a járvány idején is él a könyvtári szolgáltatások iránti igény. (Nyitó képünk a szentendrei Hamvas Béla Könyvtárban készült.)

A most közzétett gyorsjelentés is bizonyítja az ország könyvtárosainak felkészültségét, kreativitását és elhivatottságát. A könyvtárak a zárva tartás ideje alatt új formákban működtetik hagyományos szolgáltatásaikat, szabadon hozzáférhető online tartalomkínálatukat pedig folyamatosan bővítik. A hazai és a határon túli magyar közösségeket ellátó könyvtárak gyorsan, újszerűen, a nemzetközi jó gyakorlatokat figyelembe véve, szükség szerint átvéve is őket, az egészségvédelmi előírások szigorú megtartásával és minden rendelkezésükre álló eszközzel gondoskodnak a könyvtárhasználók ellátásáról.

Az OSZK és a Könyvtári Intézet a pandémia magyarországi megjelenésével párhuzamosan, tavaly március óta figyelemmel kíséri a koronavírus-járvány könyvtárakra gyakorolt hatását. Honlapján számos cikkben elemzi, értékeli és bemutatja a nemzetközi és a hazai helyzetet, valamint rendszeres frissítésekkel nyomon követi a változásokat is. Az ismeretek bővítésére először tavaly tavasszal, majd az idén januárban mintegy hétszáz intézmény megkérdezésével végzett reprezentatív kérdőíves felmérést a hazai könyvtárak járványhelyzethez való alkalmazkodásáról; megkereste a határon túli magyar közösségeket szolgáló könyvtárakat is.

Az átmenetileg bezárt magyarországi könyvtárak megszokott szolgáltatásaikat a pandémiás helyzethez igazítottan teszik elérhetővé, emellett új szolgáltatásokat is kifejlesztettek. A könyvtárak több mint 85%-a vezetett be legalább egy újítást, illetve hajtott végre legalább egy fejlesztést az elmúlt időszakban.  

A legtöbb hazai könyvtár azonban nemcsak egy, hanem három vagy akár több területen is bővítette szolgáltatási palettáját. Ez utóbbi megállapítás igaz a megyei hatókörű városi könyvtárak közel 90, a városi könyvtárak 80, a felsőoktatási könyvtárak 70, valamint a községi könyvtárak, az ellátott szolgáltatóhelyek és az országos szakkönyvtárak több mint felére.

Nagy figyelmet kapott a digitális tartalmak és az online szolgáltatások használatának a megkönnyítése: az online beiratkozás lehetősége, a könyvtári tagság ingyenes meghosszabbítása és a kölcsönzési szabályok rugalmasabbá tétele. A köznevelés és az oktatás támogatására új tájékoztatási formák születtek és működnek: üzenetküldő platformok, chat-referensz szolgáltatás, e-mailes, telefonos segítségnyújtás szakdolgozat-íráshoz, irodalomkutatáshoz. A távoktatáshoz segítséget nyújtó linkgyűjtemények, tudástárak jöttek létre, több helyen megkönnyítették az előfizetett adatbázisok igénybevételét. Az online gyűjtemények, virtuális kiállítások száma megnőtt. Az OSZK folyamatosan bővíti a Magyar Elektronikus Könyvtár és az Elektronikus Periodika Archívum tartalmait, új adatbázisaiban pedig több tízezer unikális dokumentum (fénykép, térkép, plakát, régi metszet, gramofonlemez) vált szabadon hozzáférhetővé az utóbbi fél évben. Az országos szolgáltatások mellett az egyes könyvtárak kisebb, egyedi, helytörténeti jelentőségű digitális gyűjteményei közül is számos elérhetővé vált. A Könyvtári Intézet azzal segíti a használók tájékozódását, hogy az általa üzemeltetett országos könyvtári portálon (konyvtarak.hu) összegyűjtöttek között böngészési lehetőséget kínál.

A könyvtárak és közösségeik a virtuális térbe költöztek: számos helyszínen online tartották meg a könyvtári rendezvényeket, az olvasást népszerűsítő klubfoglalkozásokat, közösségépítő alkalmakat és játékokat. A művészetet és kultúrát kedvelők videós könyvismertetéseket nézhetnek, mesefelolvasásokat követhetnek, zenei programokon, író-olvasó-találkozókon, ismeretterjesztő előadásokon vehetnek részt, podcast felvételeket hallgathatnak.

Könyvfutár.

Az egyik leghagyományosabb és legkedveltebb könyvtári szolgáltatás, a könyvkölcsönzés sem szünetel: számos könyvtár alakított ki külső könyvátvételi pontot, illetve házhoz szállítási szolgáltatást. A megyei hatókörű városi könyvtárak, a fővárosi könyvtár, valamint a városi könyvtárak megközelítőleg négyötöde működtet a járványhelyzetben könyvátvételi pontot, és nagyjából minden második vállalja a segítségre szorulók számára a könyvek házhoz szállítását. A kis települések könyvtárainak nagyjából kétharmadában van lehetőség külső átvételi ponton hozzájutni a könyvekhez, és egyharmadában lehet házhoz szállítást kérni.

A könyvtárak ügyelnek az olvasók egészségére és segítik a hiteles információáramlást: a könyvtári dolgozók számára kötelező a maszkviselés, a kéz- és felületfertőtlenítés, a távolságtartás. A kölcsönzésből visszajuttatott dokumentumokat legalább 72 órára karanténba helyezik. Számos könyvtár közzéteszi online csatornáin a friss járványügyi rendelkezéseket és a megbetegedés megelőzésére szolgáló tanácsokat.