Környezetvédelem: mától használt ruhákat is kínál az Auchan

Ma ismét forradalmi lépést tesz az Auchan a fenntarthatóság felé, hiszen új esélyt ad a jó minőségű használt ruháknak. A vállalat nemrég környezetbarát csomagolóeszközökkel szélesítette kínálatát, most pedig „Új Élet by Auchan” néven használt ruhadarabok értékesítésébe kezd. Ezzel a túlzott mennyiségű ruhagyártás környezetszennyező hatása ellen kíván fellépni.

Vízszennyezés, üvegházhatásúgáz-kibocsátás és hulladéklerakók – ezek azok a területek, amelyekre a textilipar igen erős szennyező hatást gyakorol. A ruhák folyamatos gyártása pedig a textilhulladék mennyiségét is tetemesen megnövelte. Gyakran úgy válunk meg egy-egy darabtól, hogy alig néhányszor viseltük, gyakorlatilag újszerű állapotban megy a kukába, hogy helyet adjon a következőnek. Az Auchan szeretné felhívni a figyelmet erre a problémára, így ruhakínálatában mostantól használt ruhákat is kínál áruházaiban.

A használt ruhák értékesítése ma kezdődik hét Auchan-áruházban: Budaörsön, Debrecenben, Dunakeszin, Székesfehérvárott, Miskolcon, Csepelen és Maglódon. A használt darabok – akárcsak az újak – ízlésesen elrendezve találhatók a ruhaosztályon. A választék széles, és a kiváló minőségű baba- és gyerekruháktól kezdve a női és férfi ruházatig minden megtalálható. Összesen 160 márka minőségi termékei közül lehet majd válogatni.

A gondosan ellenőrzött, átválogatott, jó állapotú ruhák alapos fertőtlenítés után egyenként csomagolva, címkézve érkeznek és felakasztva kínálják magukat az áruházakban. Az Új Élet by Auchan kollekció darabjai 600–3300 forintért vásárolhatók meg.