Koronavírus: segít a Creatives Unite

Ma kezdi meg működését a Creatives Unite platform, melyet az Európai Bizottság azért hozott létre, hogy célzott segítséget nyújtson a kulturális és a kreatív ágazatban dolgozó művészek, előadók és más szereplők számára.

A platform arra irányul, hogy megkönnyítse az információ-megosztást és a célközönséget érintő aktuális kezdeményezésekkel, intézkedésekkel kapcsolatos tájékozódást a koronavírus-válság idején. Evégett egyetlen online felületen hozzáférést ad a rendelkezésre álló erőforrások széles választékához, valamint a kulturális és a kreatív ágazat szempontjából fontos hálózatok és szervezetek honlapjához. Arra is lehetőséget kínál, hogy az érdeklődők a maguk eszközeivel hozzájárulhassanak a közös megoldáskereséshez, és ebből a célból másokkal együtt tartalmat hozzanak létre és töltsenek fel a webhelyre.

A platform működtetését, tartalmának gondozását a Creative FLIP nevű projekt végrehajtásával megbízott, hat partnerszervezetet tömörítő konzorcium fogja segíteni, élén a németországi központú Goethe Intézettel. A Creative FLIP (finanszírozás, tanulás, innováció és szabadalmaztatás a kulturális és kreatív vállalkozások számára) projektet az Európai Parlament indította útnak, végrehajtását pedig az Európai Bizottság végzi.

A teljes sajtóközlemény itt olvasható angolul, a Creatives Unite platform pedig itt található.