Korszakos változás Magyar Telekomnál

A Magyar Telekom Igazgatósága arról döntött, hogy 2020. január 1-jével egyszerűsíti irányítási struktúráját – olvasható a társaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatójában.

Az ügyvezető bizottság feladatait és hatásköreit átcsoportosítják egyrészt az igazgatósághoz, másrészt a vezérigazgatóhoz és a vezérigazgató-helyettesekhez. Emellett az igazgatóság arról is döntött, hogy a kis- és középvállalati ágazatot a lakosságival együtt az integrált ügyfélszolgálat (customer facing unit) szervezeti egység szolgálja ki.

A társaságirányítási szerkezet egyszerűsítésének és korszerűsítésének célja az, hogy segítse az eddiginél hatékonyabb felső vezetői döntéshozatalt, a változó piaci környezetben a vállalat erősítse versenyképességét, és tovább javítsa az ügyféligények gyors kiszolgálását.

Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes – másfél évtized után – saját kezdeményezésére 2020. február 29-i hatállyal távozik a Magyar Telekomtól. Rékasi Tibor, az MT vezérigazgatója méltatta és megköszönte kollégája munkáját. Szabó utódja március 1-jétől Darja Dodonova (a képen), a Deutsche Telekom európai szegmensének jelenlegi műszaki kontrolling vezetője lesz. Az új vezérigazgató-helyettes két évtizedes pénzügyi tapasztalattal rendelkezik, diplomáját a Szentpétervári Állami Műszaki és Közgazdasági Akadémián szerezte.