Közelharc az informatikusokért: nettó 270 000 forint a kezdő fizetés

Kereken 44 000 IT-szakember hiányzik a magyar munkaerő-piacról. A covid miatt ráadásul különösen értékessé vált a digitalizáció és az automatizálás, kell, nagyon kell az utánpótlás a munkaügyi és személyzetis szakemberek és cégvezetők körében is.

Az informatika továbbra is a 3. legnépszerűbb tanulmányi terület hazánkban, emellett a felsőoktatásnak szintet kell lépnie, ha tartani akarja az ütemet a piac fejlődésével. Honnan jönnek az újgenerációs IT-sok és mi vár az ágazatra a közeli jövőben?  A kérdésre a WHC (állásközvetítő) csoport munkatársai vezető szakemberek segítségével keresték a választ.

Tavaly világszerte nőtt a kereslet az informatikai szakemberek iránt, ráadásul egyre több területre szivárog be a digitalizáció és az automatizáció, ezért kulcsfontosságú cél a képzett szakemberek bevonzása. Magyarországon is nehéz betölteni a nyitott álláshelyeket, a többi között ennek – és a kiválasztási folyamatok online térbe költözésének – okán ma már akár 80 napba is telhet, amíg a toborzók megtalálják a megfelelő jelölteket a kiírt pozíciókra. Bár a piaci szereplők egymással is versenyt futnak a jelöltekért, az igény és a kínálat is elég változatos: vannak, akik inkább a kezdőket keresik, hogy saját üzleti céljaiknak megfelelően képezhessék őket, mások elsősorban tapasztalt kollégákat toboroznak. Az informatikusok egy része eközben bátran próbálkozik érdekes feladatok vagy magas fizetés reményében, mások a biztonságra törekednek.

A kiválasztási folyamatok kulcsmozzanata a pontos, célzott értékajánlatok megfogalmazása, ami hozzásegíti a vállalatokat, hogy pontosan azokat a szakembereket szólítsák meg, akikre valóban szükség van. Emellett sikeres eszköz az informatikusok toborzásában a munkavállalói ajánló program. – A fluktuáció ellen is vannak csodaszerek: a friss felmérések szerint az IT-szakemberek az izgalmas munkákat és az összetartó csapatot, a vezetők rugalmas hozzáállását díjazzák leginkább, és alig várják, hogy újra visszatérhessenek az irodai közösségbe.

Mire lesz szükségük az IT-soknak a versenyképességhez? Minden jel arra mutat, hogy vállalati oldalról nem csillapodik majd a kereslet a kiváló informatikusok iránt, a követelmények azonban eltolódhatnak. Előtérben a szakosodott iparági szaktudás, és egyre fontosabb lesz a soft skillek fejlesztése. A kihívásokkal teli világban óriási szükség lesz olyan informatikus szakemberekre, akik könnyen és szívesen tesznek szert új tudásra, sikeresen működnek együtt kollégáikkal és más területekkel, valamint üzleti szemlélettel képesek megközelíteni mindennapi feladataikat.Ez tulajdonképpen a cégek és a munkavállalók közös sikere is: akik együtt tudnak fejlődni a válság időszakában, azok számíthatnak tartós eredményekre a piacon.

A hosszú ideje tartó krónikus munkaerőhiány következtében természetesen az utánpótlás továbbra is kiemelten foglalkoztatja az informatikai ágazat szakembereit. A 2019–20. akadémiai évben az informatika a harmadik legnépszerűbb tanulmányi terület volt a gazdasági és műszaki képzések mögött,a kifejezetten pályakezdőket célzó www.zyntern.com  álláskereső oldal felmérése szerint pedig a frissdiplomás IT-sok már átlagosan nettó 270 000 forintot kérnek kezdőbérként. Az IT-területen nagyon közel áll egymáshoz a pályakezdő nők és férfiak bérigénye, mint más ágazatokban,így tehát kijelenthető: a nők is egyre magabiztosabbak a technológia világában. A Zyntern-kutatásból az is kiderült, hogy az informatikus-hallgatókat és frissdiplomásokat érintette legkevésbé a covid-hatás, csupán hatoduk vesztette el a munkáját (ez főként a gyakornokokat érintette), illetve ők aggódnak legkevésbé karrierkilátásaik miatt.

Kevesebb derűlátásra van okuk a felsőoktatási képzőhelyeknek, hiszen az informatikai területen tanuló hallgatók négyötöde alapképzésre jár, és nagyon úgy látszik, hogy amint a fiatalok vonzó alternatívát jelentő ajánlatot kapnak a cégektől, hajlamosak félbehagyni a képzést és rögtön kilépni a munkaerő-piacra. Az egyetemek és főiskolák olyan akadémiai-elméleti alapot adnak, melynek például a kutatás és fejlesztés területén lehet hasznát venni, a pályakezdő pozíciókban azonban kevésbé. A szakemberek abban biztosak, hogy óriási mozgás várható a közeli jövőben a munkaerőpiacon: egyre több területre szivárog majd be a mesterséges intelligencia, az automatizáció vagy éppen a robotizáció, így a versenyképesség végett tekintélyes összegeket kell majd költeni az átképzésekre, a digitális kompetenciák fejlesztésére és a szakmák közötti átjárhatóság támogatására.

Ha a közgazdászokat és mérnököket, vagy éppen a jogászokat és marketingeseket felvértezik ezzel a tudással, enyhíthető a területre jellemző égető munkaerőhiány, ráadásul olyan pozíciók és tisztségek jelenhetnek meg a vállalatoknál, melyek új távlatot nyithatnak az üzleti stratégiákban.