Kozmetikai újdonságok zöld teával és aloe verával

Orvosok, vegyészek, esztétikai bőrgyógyászok együtt dolgoznak azon, hogy még okosabb és hatékonyabb kozmetikai szerekkel szépítsék magukat a nők – és a férfiak. Így van ez már az ókor óta. A középkorban titokban zajlott mindez, napjainkban viszont az egész világon jelen van a szépészeti ipar. (A nyitó képen: dr. Michael Brinkenhoff; forrás: youtube.com)

Sokszor a véletlenek, vagy éppenséggel tragédiák ösztökélnek valakit arra, hogy előálljon valami újdonsággal. A minap egy orvos által alapított amerikai márka mutatkozott be Budapesten, díjnyertes szempilla-, szemöldök- és hajszépítő kozmetikumaival. Szempilla szérummal kezdődött 2006-ban a Revitalash története, melyet az alapító, dr. Michael Brinkenhoff a felesége, Gayle iránti szerelme és gondoskodása ihletett. Ezzel segítette a férj a feleségét a mellrák elleni hősies küzdelmében. A kemoterápia köztudottan rongálja a hajhagymákat és szőrtüszőket.

Azóta egész termékcsaládot fejlesztettek ki, amelyek növelik a nők önbizalmát, miközben folyamatosan támogatják a mellrákkutatás ügyét. Természetesen a készítmények bárki által alkalmazhatók, akinek ritkás, rövid vagy gyönge a szempillája, vagy egyszerűen csak erősebbet szeretne.

A szérum peptidek, lipidek, biotin, zöldtea-kivonat és magas panthenol-tartalom révén erősíti szempilláinkat. Szemészek és bőrgyógyászok vizsgálták meg a termékek összetételét, amelyek hipoallergének, vegánok és nem tartalmaznak egyebek között parabéneket, ftalánokat és glutént. Mit keresnek mindezek általában a kozmetikai termékekben? Nos, ezer oka van, tény, hogy fogalmunk sincs, mit kenünk magunkra…

Létezik egy másik, felfutóban lévő kozmetikai termékirány, amelyet wellnesshez, fürdéshez, gyógykúrákhoz ajánlanak.

A Magyarországon nemrég bemutatkozott Ensana gyógyszállodai lánc adta hírül, hogy újfajta arc- és testkezeléseinek alapja a masszázs friss aloevera-levélből kivont anyaggal. A Pharmos Natur kozmetikai céllal termeszti ezt az ősidők óta hasznosnak ismert növényt.

A termékek víz helyett aloézselét tartalmaznak, melynek előnye, hogy képes a bőr mélyére juttatni a hatóanyagokat. Az egyedi masszázstechnikával végzett kezelések az arc-, a nyak és a dekoltázs bőrén azonnali hatnak. Ma már a férfibőr sajátosságait figyelembe vevő kezelések is népszerűek, sokan keresik a hazai gyógyszállodákban.