Különleges évad à la carte bérlettel is

Öt bérlettel, két fesztivállal és világklasszis szólisták sorával hirdeti új évadát Keller András és a Concerto Budapest.

Különleges évadot ígérnek. Egy mindeddig nem tapasztalt helyzetbe kerülvén, amely mindannyiunk életét felforgatta, megváltoztatta eddigi jól működő szokásainkat, átformálta a mindennapokat, új zenei kalandra hívja a komolyzene kedvelőit a Concerto Budapest.

A tavasszal elmaradt koncertek jó részét az ősszel megtartják, ezért a megszokott bérleteket át kellett alakítaniuk – a hagyományos, kötött összeállítású bérletek (Volumenek, Géniuszok, Magyar Kincsek, Manó) mellett egy újat is kínálnak az idén, amelynek koncertjeit a bérlet tulajdonosai à la carte válogathatják össze egész évad kínálatából.

Keller András, a Concerto Budapest művészeti vezetője úgy állította össze az évad műsorát, hogy mind a világsztárok, mind a hazai vendégművészek egyaránt őket megillető szerepet kapjanak a rendkívül gazdag és izgalmas zenei utazás alatt.

„Velünk lesz az évadban a Concertóhoz már régóta ragaszkodó sztárok közül Boris Berezovsky, Jevgenyij Koroljov, Isabelle Faust és Andrej Korobejnyikov. A Concertóval először lép színpadra a hegedűszólista Szergej Krilov, Anthony Marwood, Daniel Lozakovich, Borisz Brovcin és Giovanni Guzzo; a zongorista csillagok közül Pierre Laurent Aimard, Jeremy és Mookie Lee-Menuhin, Matan Porat és Anna Shelest lesznek a partnerek. Nagy esemény lesz az észt-amerikai karmesterlegenda, Neeme Jaarvi fellépése; régóta várjuk az együttműködést Eötvös Péterrel és újra dirigálja a zenekart Takács-Nagy Gábor, Vashegyi György, Kovács János, Héja Domokos és Farkas Róbert is. A kitűnő magyar szólisták közül Kelemen Barnabás, Ránki Dezső, Perényi Miklós, Balázs János, Miklósa Erika, Bretz Gábor, Cser Krisztián, Horváth István, Vörös Szilvia, Berecz Mihály, valamint a Purcell-kórus, a Nemzeti Énekkar és a Muzsikás együttes is partnerünk lesz. Jeremy Menuhin Kettős versenyének ősbemutatójára nálunk kerül sor, és először mutatjuk be Magyarországon Eötvös Péter művét, az Alhambra-hegedűversenyt” – ígéri Keller András, művészeti vezető, karmester.

Az érdeklődő dönthet, milyen módon kívánja megváltani jegyét, bérletét. Megoldható ugyanis online formában, kezelési költség nélkül a zenekar weboldalán, vagy személyesen jegypénztárakban, illetve a Concerto Zeneházban is. Ha lesz olyan koncert, amelyet a világjárvány miatt mégis  le kell mondaniuk, az adott bérlethányadot, illetve jegyek árát visszatérítik.

A múlt hónapok megmutatták milyen nagy igény van a Concerto Budapest koncertjeinek online bemutatására is. A Mezzo tévén volt látható nagyszabású koncertfilmje egy hétig, és ez idő alatt több mint 200 ezer nézőt ért el a produkció.


A művészi munka magas szintű megvalósítása mellett, a járványügyi helyzetre való tekintettel, igyekeznek koncertjeik egy részét live-stream segítségével élőben, ingyenesen közvetíteni Facebook-oldalukon és más internetes portálokon is.