Koncert- és kultfilmekkel nyílik meg Budapest legújabb mozija Óbudán

Egy hét múlva, június 30-án csütörtök este hollywoodi filmklasszikusok, ikonikus koncertfilmek és népszerű családi animációs filmek ingyenes vetítésével nyitja meg kapuit a GOBUDA Mozi, a teljesen felújított GOBUDA Mall – korábbi nevén EuroCenter – hattermes multiplex mozija.

A WING Zrt. fejlesztésében újjászületett az óbudai EuroCenter, új nevén GOBUDA Mall bevásárlóközpont. A rövid idő alatt elkészült, modern és emberléptékű észak-budai pláza teljes mértékben a kerületben és a környező agglomerációban élők igényeire szabva újult meg. Az újratervezett és teljesen felújított bevásárló- és szabadidős központ egyes részeit március végétől kezdve több szakaszban nyitották meg a látogatók részére. A nyitási folyamat egy kiemelt állomása következik július 1-jén: ezen a napon kezdődik a hat termes GOBUDA Mozi folyamatos működése, a Pannonia Movie Kft. üzemeltetésében. Hozzá fűződik a XII. kerületi Cinema MOM és a XV. kerületi Pólus Mozi, valamint a cégcsoporthoz kötődik a Pannonia Entertaiment filmforgalmazó is.

A mozinyitás előestéjén, június 30-án csütörtökön 17 órától különleges programmal, ingyenes vetítésekkel várják a filmrajongókat. Olyan kultfilmek láthatók egy-egy alkalommal újra a nagyvásznon, mint az idén 40 éves  E.T. – A földönkívüli (1982), Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981), a Vissza a jövőbe (1985), A múmia (1999), és családi animációs kedvencek: a Gru 1. (2010) és a Shrek 1. (2001).

A nyitóest programjában négy koncertfilm is szerepel: műsorra kerül a Queen legendás 1986-i budapesti koncertjéről készült mozifilm, a Depeche Mode nagy sikerű zenés dokumentumfilmje, a Spirits in the Forest (2019) – a közelmúltban elhunyt alapító tag, Andrew Fletcher emlékére –, a Metallica és a San Francisco Szimfonikusok S&M² című 2019-i koncertjéről készült film, és egy igazi ritkaság, a Pink Floyd korai, 1972-ben készített Live at Pompeii című koncertfilmje.

A filmeket digitálisan felújított képpel és hanggal vetítik, a játékfilmek magyar szinkronnal láthatók. A vetítésekre a belépés ingyenes, helyre szóló regisztrációs jegy online foglalható az mozi napokban megnyílt honlapján, ahol a részletes moziműsor és a közelgő premierek mellett online jegyfoglalásra és jegyvásárlásra is lehetőség van.

Július 1-jétől, jövő péntektől kezdve a GOBUDA Mozi a hét minden napján várja a filmrajongókat. A moziélményről korszerű digitális vetítés- és hangtechnika biztosítja. A hat moziterem közül az egyikben már a nyitáskor a legmodernebb technikát képviselő lézeres vetítőgép üzemel, és a folyamatos fejlesztéssel mindegyik teremben ilyenre cserélik a gépeket.

A nyitást követő hetekben sokak által várt premierfilmek érkeznek a GOBUDA Mozi termeibe: a Minyonok – Gru színre lép (július 1.), a Thor – Szerelem és mennydörgés (július 7.), vagy Brad Pitt legújabb akciófilmje, A gyilkos járat (augusztus 4.). A premiereken kívül természetesen a közeli múlt sikerfilmjei is láthatók majd, köztük a közönségkedvenc Top Gun: Maverick, a zenés életrajzi dráma Elvis, a horror-dráma Fekete telefon, a legújabb Disney-Pixar animációs kalandfilm, a Lightyear.

A GOBUDA Mozi műsorában a premierfilmek mellett ősztől különleges, csak egy-egy estén látható mozitartalmak is helyet kapnak, köztük koncertfilmek, opera- és balett-közvetítések, valamint digitálisan restaurált filmtörténeti klasszikusok és tematikus filmklub-vetítések. Emellett szeptembertől élő bábszínházi programok is várják a legkisebbeket, olyan népszerű mesehősökkel, mint Kipp-Kopp, Boribon vagy Marcipán Cica.