Kvartett-jeggyel a Dunakanyarba

A Dunakanyar turizmusát segíti-népszerűsíti az az együttműködés, amely holnaptól lép életbe és szeptember végéig érvényes. Egy 24 órás jeggyel utazható körbe a régió – meghatározott Mahart-, Volánbusz-, MÁV- és HÉV-vonalakon. (A nyitó kép forrása: https://meglepkek.hu)

A napijegy felnőtteknek egy híján kétezer, 26 évesnél fiatalabbaknak annál ötszáz forinttal olcsóbb – hangzott el ma a Budapest hajón tartott sajtótájékoztatón. A jegyek a MÁV-jegypénztárakban, augusztus 15-től pedig mobil alkalmazáson keresztül is megvásárolhatók.

Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezetője újságírók előtt elmondta: a társaság menetrend szerinti, dunakanyari körjáratain használható a jegy. Az idén számottevően nőtt az útvonalon közlekedő hajók utaslétszáma, aminek oka az is, hogy a dömösi vonalon átmenetileg használhatatlanná vált a közút, és szünetelt a vonatközlekedés.

A sajtóesemény házigazdái a belföldi turizmus fontosságát hangsúlyozták. A kedvező áraknak köszönhetően megfizethetővé válnak a családi kirándulások a Dunakanyarba, közben pedig – remény szerint – csökken az autóforgalom is.

Esztergom, Szentendre, Vác turisztikailag az eddiginél is kiemeltebb célpont lehet, és ez vonatkozik a Dunakanyar más, klasszikus, a kirándulók által kedvelt településeire – köztük Dömösre, Zebegényre és Nagymarosra – is.

A jegynégyes-lehetőséggel szeptember végéig élhetnek az arra járók, igaz, az ősz első hónapjában már csak a hétvégéken.