Legyen még biztonságosabb az internet! – véleményformálók videóit várják

Videópályázatot hirdet hazai általános és középiskolások számára a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a biztonságosinternet-nap alkalmából. Másfél évtized alatt, a 2004-i első rendezvény óta a biztonságosinternet-nap világméretű eseménnyé terebélyesedett, elvégre az egész társadalom közös felelőssége és feladata, hogy az internetet a mainál jobb hellyé tegyük egymás számára.

Mivel a véleményformálás, a kortárs segítségnyújtás, egymás tanítása és a tanácsadás egyre nagyobb hangsúlyt kap napjainkban, a gyerekek kisfilmjeikben véleményt nyilváníthatnak a világhálón megtörtént eseményekre. A videók beküldési határideje január 25. A kiírás pontos részletei itt olvashatók, tessék kattintani!

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciumvezetője az idei „még biztonságosabb internet” napja alkalmából kiírt videópályázatának célja, hogy a fiatalokat, a „digitális bennszülötteket” médiatartalmak előállítására serkentse a biztonságos internet témájában, felhívja a figyelmet az internetben rejlő számtalan lehetőségre, különösen a kortársaik segítésre.

A pályázat meghirdetői a fiatalokat arra buzdítják, hogy – a közösségi tér lehetőségeit és előnyeit kihasználva – bátran reagáljanak a valós problémákra. Világszerte egyre több a fiatal véleményformáló, influencer, aki véleményével, viselkedésével hatással van társaira, sokak véleményét, gondolkodásmódját képes alakítani.

A világháló teret kínál arra is, hogy bárki hasznos információkat osszon meg másokkal, pozitív tartalmakkal tegye jobbá az internetet.

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a biztonságosinternet-nap alkalmából egy-egy legfeljebb háromperces rövidfilm készítésére biztatja a magyar fiatalokat. Kéri, hogy véleményformálóként mondják el egy-egy olyan barátjuk történetét, akinek személyes adataival nemrég visszaéltek a világhálón.

Célszerű egyúttal tanácsot is adni arra, hogy mit lehet tenni ilyen esetben? Ki, mit tenne/tehetne azért, hogy ilyesmi többé elő ne fordulhasson, egyúttal a videó készítője mondja is el a saját véleményét a történtekről.

Pályázhatnak január 26-ig az általános iskolák elsősei éppúgy, mint az érettségi előtt állók, tehát 12 évfolyam számára nyitott a lehetőség. A beérkezett munkákat szakértők értékelik, a győztesek pénzjutalomban részesülnek, értékes nyereményeket kapnak, és meghívják őket a „még biztonságosabb internet” napjának (február 5.) budapesti, központi rendezvényére.

A videópályázatra érkező kisfilmeket a sip@gyermekmento.hu központi címre várják. További információk itt, tessék kattintani!