Továbbtanulás: heteken belül dönteni kell – Segíthet az Educatio

A továbbtanulást tervezőknek február 15-ig kell dönteniük arról, mely felsőoktatási intézményekbe szeretnének jelentkezni. Segíthet az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás, amely január 10–12. között látogatható a budapest-kőbányai vásárvárosban. A továbbtanuláshoz és -képzéshez kapcsolódó tájékozódásban az intézmények hallgatói és oktatói segítik az érdeklődőket.  

Tapasztalat szerint tízezrek keresik föl az ingyen látogatható Educatiót a Hungexpón, ahol 18 ország ötvennél több felsőoktatási intézménye, továbbá mintegy 200 kiállító várja a középiskolásokat, szüleiket és tanáraikat.

Az egyedülálló rendezvény szervezői igyekeznek összekapcsolni a hazai és külföldi egyetemeket, a tankönyvek kiadóit, a nyelviskolákat és szakképző intézményeket a középiskolásokkal, oktatóikkal és szüleikkel. A már egyetemen tanuló hallgatóknak is hasznos lehet az Educatio, mivel mesterképzésekről juthatnak első kézből hiteles információkhoz.

A nemzetközi oktatási szakkiállításon az információk mellett tudományos és szórakoztató programok ugyanúgy várják az érdeklődőket, mint tájékoztató előadások a magyar felsőoktatás jövőjéről, szakmai újításokról és módszerekről, továbbá a diákhitelről, a diákmunkáról, a nyelvtanulási és Erasmus-lehetőségekről tájékozódhat a látogató.