Letörte a sorompót és a vonat elött hajtott át

Akár egyéves börtönbüntetésre ítélhetik azt a fiatal nőt, aki ellen a Győri Járási Ügyészség emelt vádat, mert a vasúti sorompót letörte és az érkező vonat előtt haladt át a vasúti átjárón.

A vádirat szerint a 25 éves nő tavaly októberben, egy reggel Csornától nem messzi melletti településen haladt autójával. Egy vasúti átjáróhoz közeledvén, a szemébe tűző nap vakító hatása miatt nem vette észre, hogy a tilos áthaladásra figyelmeztető jelző pirosat mutat, emellett a sorompó is le van engedve.

Bár a napfénytől nem látott jól, ennek ellenére az autós nem lassított, hanem változatlan sebességgel behajtott a vasúti átjáróba. A sorompót letörte és az átjáró felé közeledő vonat előtt változatlan sebességgel áthajtott az átjárón.

A vonat vezetőjének nem kellett gyorsfékezést alkalmaznia, a gépkocsi még átért előtte. A vasúttársaság munkatársai alig egy órán belül megjavították a letört sorompót, aminek megrongálásával a sofőr mintegy 30 000 forint kárt okozott.

Az ügyészség a vádlottal szemben közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat. Akár egy évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni. Az esetről készült felvétel itt megtekinthető, tessék kattintani!