Magyar fotósok sikere a 100 éves Nikon pályázatán

A Nikon megalapításának 100. évfordulója alkalmából a japán világcég magyarországi képviselete meghirdette fotópályázatát. A résztvevők ezúttal is amatőr, illetve profi kategóriában indulhattak, 28 témából válogathattak, ám legalább 7-hez kellett képet készíteniük ahhoz, hogy indulhassanak a fődíjért.

A Nikon öttagú szakmai zsűrije minden beérkezett fotót értékelt. A pályázatra 5160 amatőr és 684 profi fotós nevezett. A versenyzők több mint 13 ezer képet küldtek be: 12 143-at az amatőr, 1 770-et a profi kategóriában, így a zsűrinek – tagjai: Baricz Katalin, fotográfus, érdemes művész; Imre Anikó, EFIAP fotóművész; Imre Tamás, EFIAP fotóművész; Hajdú D. András, fotóriporter; Stiller Ákos, fotóriporter – az idén sem volt könnyű dolga a pályaművek értékelésekor.

Az amatőr kategória fődíja egy Nikon D3400 fényképezőgép és egy AF-P DX NIKKOR 18-55mm VR objektív volt, a profi kategória győztese pedig egy AF-S NIKKOR 16-35 mm f/4G ED VR objektívet vihetett haza.

Az amatőr kategória fődíjasa: Izsó Zsolt.

További kiemelt díjazottak: Kégl Imre, Farkas Gábor, dr. Tóth-Piusz István, Lénárt László, Icsu Renáta

A profi kategória fődíjasa: Orbán Péter.

További kiemelt díjazottak: Pamuk Dóri, Lakatos Krisztián, Bakki Zsolt, Dévényi Eszter, Dudás Ágnes

A különdíjas a 100. évforduló alkalmából: Nagy Kata.

A díjazott képek december 5-ig ingyenesen megtekinthetők a Capa Központ kiállítótermében (Budapest, VI., Nagymező utca 8.). A nyertes fotók itt is láthatók, tessék kattintani!