Már minden harmadik főtaxis autó környezetbarát

Újabb mérföldkőhöz érkezett hazánk legnagyobb taxitársasága: legutóbb 45 új, teljesen elektromos Kia-modellel bővült a Főtaxi járműparkja. Ezzel már a teljes flotta harmadát környezetkímélő autók alkotják, hiszen az utasokat több mint 130 elektromos és több mint 250 hibrid taxi várja, és közvetlenül is megrendelhetőek.

Az e-flotta folyamatos bővítésének köszönhetően a Főtaxi járműparkjának immár a harmada környezetkímélő. A Főtaxi tisztán elektromos járműparkja az első 19 villanyautó beszerzése óta eltelt mindössze három év alatt több, mint a hatszorosára nőtt. A telefonos applikáción is elérhető elektromos- és hibridautó-rendelésnek is köszönhetően már minden harmadik utazás a Főtaxi zöldjárművével történik.

A társaság kedvezményes tagdíjjal is ösztönzi a meglévő és leendő taxisofőrjeit a zöldútra térésre. 

Évente tízmilliós fuvarszámával a főváros közlekedésének hagyományosan fontos szereplőjének számító Főtaxi elkötelezett Budapest levegőminőségének javítása és a zajszennyezés csökkentése iránt, ezért Zöldút Programjában a többi között tagdíjkedvezménnyel is támogatja a környezetkímélő járműflotta bővülését. A társasághoz háromévesnél fiatalabb elektromos vagy hibridautóval csatlakozó partnerek a normál tagdíjnak a felét fizetik.Azok, akik nem saját gépkocsival lépnek be, a Főtaxi saját járműparkjából is bérelhetnek elektromos autókat.

A környezetkímélő flotta kialakítása és gyors bővítése találkozik mind az utasok, mind a vállalati partnerek igényeivel. A céges megrendelők előnyben részesítik a taxiszolgáltató környezetkímélő járműveit.

A zöldflotta éppen egy éve, 2021 júniusában érte el azt a méretet, ami már lehetővé tette, hogy a Főtaxi mobilos applikációján is rendelhessenek elektromos vagy hibrid autót, e szolgáltatás sikere pedig azóta is töretlen.