Már van VoLTE

Meghonosította a Telenor a Voice over LTE (VoLTE) technológiát, miáltal ügyfelei egyszerre bonyolíthatnak le hanghívást és élvezhetik a Hipernet 4G adatkapcsolat előnyeit. A szolgáltató negyedik generációs hálózatán alapuló új technológia nagy előnye, hogy az eddiginél két-háromszor gyorsabb a kapcsolás, emellett kitűnő a hangminőség.

A Telenor  3200 ügyfelével együtt próbálta ki a VoLTE működését. Mától viszont (72 órán belül) elérhetővé teszi a szolgáltatást az új technológia használatára alkalmas szoftverrel ellátott okostelefont használó havidíjas előfizetők számára. Remény szerint folyamatosan bővül a VoLTE-t támogató készülékek köre, és a szolgáltatás fokozatosan elérhetővé válik a 4G-képes készüléket használók számára.

A Telenor tájékoztatása szerint – köszönhetően csaknem teljesnek mondható lefedettségnek – gyakorlatig hazánk egész lakossága elérheti a legkorszerűbb technológiákat (4G, 4G+) használó Hipernet-szolgáltatást. Az új technológia révén minden eddiginél jobban kihasználható a 4G-hálózat, élvezhető a HD-minőségű hanghívás. A VoLTE-val telefonálás közben is elérhető, használható a leggyorsabb 4G-adathálózat – akár navigáció, chatelés, zenehallgatás közben, vagy a Telenor MyTV, a YouTube használata esetén.

Nagy előny, hogy a percdíj alapon számlázott VoLTE-hanghívás nem növeli érzékelhetően az adatforgalmat, azaz nem csökkenti az előfizetők mobilinternetes adatkeretét.

A VoLTE-t máris támogató, és a technológiával fokozatosan frissülő készülékek listája megtekinthető a Telenor weboldalán.