Megalakult a MÚOSZ vidéki újságírók szakosztálya

Németh Csaba kezdeményezésére megalakult a Magyar Újságírók Országos Szövetsége vidéki újságírók szakosztálya, melyhez máris tizennyolcan csatlakoztak. Az alapító szándéknyilatkozatot és az új szakosztály céljait, valamint idei terveit a MÚOSZ Elnöksége egyhangúan jóváhagyta.

A vidéki újságírók szakosztályának elnökévé Németh Csabát (jobb oldali kép), titkárává pedig Cservenyák Katalint választották. Németh Csaba a múlt évtizedekben rádiós és televíziós szerkesztő-riporterként, tudósítóként és operatőrként is dolgozott. Emellett jó tíz éven át volt főszerkesztője helyi, városi újságnak is. Jelenleg egy városi televízió és egy megyei rádió főszerkesztője, valamint egy megyei televízió közéleti magazinműsorának beszélgetéseit vezeti hétről hétre.

A MÚOSZ vidéki újságírók szakosztálya elsősorban a vidéki szerkesztőségekben vagy vidékről országos médiumok számára önállóan dolgozó azon kollégákat kívánja összefogni, akik alapvetően vidéki elszigeteltségben végzik mindennapi munkájukat.

„Ezeknek a kollégáinknak MÚOSZ-tagként jogos elvárásuk, hogy érdekképviseleti hátteret, szakmai, ha szükséges, jogi segítséget, kapcsolati háló építéséhez kontaktusokat és a tagsági igazolványhoz kapcsolódó, nemcsak a fővárosban, de vidéken is igénybe vehető szolgáltatásokat és kedvezményeket kaphassanak”

– hangsúlyozza Németh Csaba. A titkár, mihelyt a járványhelyzet engedi, még az idén minden megyében kezdeményezni fogja a személyes találkozót a tagsággal. Azt tervezi, hogy havonta online „fogadó órát” tart, amelyen a szakosztály minden tagja számára lehetőség lesz a bejelentkezésre (Google Meets) aktuális ügyek, problémák megbeszélésére, amikről írásban tájékoztatja majd az elnökséget.

A vidéki újságírók szakosztályának elnöke és titkára várja minden érdeklődő és potenciális szakosztályi tag jelentkezését.