Megkezdődött a giga-korszak a lila óriásnál

Már több mint 1,7 millió otthonban és vállalkozásban kínál gigabites sebességet a Telekom – szeptembertől az optika mellett már a kábelhálózat nagy részén is. (Nyitó képünk forrása: pcwelt.de)

Kábelhálózata nagy részén a Telekom megkettőzi kábelen elérhető eddigi legnagyobb internetes csomagban kínált letöltési sebességét, miáltal a “lila óriás” már több mint 1,7 millió ponton kínál gigabites sebességű elérést optikai és kábelhálózatán. Vagyis: a hazai otthonok és vállalkozások harmada számára elérhető a gigabites sebesség. A társaság 2014-18 között csaknem 240 milliárd forintot költött vezetékes és mobilhálózatainak a fejlesztésére – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatóban.

A vezetékes hálózat fejleztése részeként a Telekom bevezeti kábelhálózatán a DOCSIS 3.1 szabványt, amely már gigabites letöltési sebességet tesz lehetővé. A fejlesztés a kábelhálózat nagy részét érinti, jelenleg több mint 650 ezer hozzáférési ponton kínálja a háztartások számára a megnövekedett sebesség lehetőségét az ország sok vidékén.

A megújult kábelhálózaton a Telekom mostantól az eddiginél kétszer gyorsabb, akár 1 Gb/mp letöltési sebességű vezetékes internetcsomagot kínál; mellette IPTV és vezetékes hangszolgáltatás is megrendelhető. A múlt években elvégzett hálózatfejlesztésnek köszönhetően a Telekom ma már több mint 1,7 millió hozzáférési ponton kínál gigabites sebességet. Az optikai kábelek révén akár 2 Gb/mp letöltési sebességű otthoni internetcsomag is rendelkezésre áll. Jó hír, hogy az optikai hálózat előnyei nemcsak a városokban élők számára elérhetők, hanem több mint 400 olyan településen is, ahol a lakosok száma nem éri el az 5000-et.