Megnyíltak a sífutópályák a hólepte Bécsben

Az utóbbi napok időjárása kedvezett a téli sportok szerelmeseinek az oszták fővárosban. A nagy havazásnak köszönhetően ugyanis szerdán ismét megnyitottak a sífutópályák Bécsben. A magisztrátus 48-as ügyosztályának Tandler téli vásárán ráadásul kedvező áron kínálják a sportoláshoz szükséges sífelszereléseket.  (Kép: © PID: Andreas Mailath-Pokorny városi tanácsnok.)

A nagy havazásnak köszönhetően a téli sportok kedvelőinek sem kell elhagyni az osztrák fővárost, hiszen újra üzemelnek a sífutópályák Bécsben. Az optimális 20 centiméteres hómennyiség és a tartós fagy beállta után a meglévő nyolc pályából szerdán hatot máris vehettek a sífutók. Legutóbb 2013 telén adódott lehetőség arra, hogy a város több pontján, mint például Cobenzl, Wienerberg, Prater Hauptalle vagy a Donauinsel páratlan környezetében mozoghassanak a városlakók.

„Bécs azon nagyvárosok egyike, ahol a városon belül is lehet téli sportokat űzni és erre igazán büszkék lehetünk“ – nyilatkozata Andreas Mailath-Pokorny Bécs sportügyekért felelős városi tanácsnoka. A sífutóterepek előreláthatólag egész hétvégén nyitva lesznek, a síösvények állapotáról Bécs város sportügyekért felelős ügyosztálya, az MA 51 ad folyamatos tájékozatatást.

Tandler, téli vásár © Christian Houdek

A felszerelés hiánya sem lehet akadálya annak, hogy bárki kipróbálja a városi sífutás különleges élményét Bécsben, hiszen az MA48-Tandler téli végkiárusításán másodkézből lehet sífelszerelést, kabátot és sícipőt, valamint síruhát beszerezni. Az ott vásárolt termékekkel nemcsak a környezetet óvhatjuk meg a felesleges szeméttől, de jó minőségű használt termékekhez is méltányos áron juthatunk hozzá. Az MA48-Tandler a bevételével ráádásul jótékonysági tevékenységeket és szociális kezdeményezéseket támogat, mint például a főváros állatmenhelyét, a TierQuarTiert.

Információk a Bécs városában található síterepekről itt, tessék kattintani!