Megszámláltattak a 3G mobilhálózat napjai

Jó ütemben halad a Magyar Telekom a 3G-hálózatának fokozatos lekapcsolásával: július 1-jétől már sehol sem lesz elérhető. Az ügyfelek természetesen nem maradnak szolgáltatás nélkül azt követően sem: a csaknem országos lefedettségű, az eddigi technológiáknál jobb ügyfélélményt nyújtó 4G-hálózat továbbra is az ügyfelek rendelkezésére áll mind a hang-, mind az adatforgalom céljára. A legfeljebb 3G-re alkalmas mobiltelefon-készüléket használók hangforgalmát a még működő 2G hálózat tudja átvenni.

A Telekom értesíti azokat, akiket a változás leginkább érinthet: akik 3G-hálózaton mobil-interneteztek, ám a készülékbeállításuk, a régi SIM-kártyájuk vagy a legfeljebb 3G-képes készülék miatt a lekapcsolás után nem érnék el a Telekom mobilinternet szolgáltatását.

A társaság létrehozott egy weboldalt, ahol tájékoztatja az érdeklődőket, hogy megállapíthassák, érinti-e őket a technológiaváltás; ellenőrizhetik, hogy 4G-, illetve 5G-s-e a készülékük és a SIM-kártyájuk, és hogy milyen hálózatra kapcsolódik. Ezt követően útmutatást kapnak a készülékbeállítások esetlegesen szükséges módosításához (pl. a készülék beállítása ne kizárólag a 3G-hálózat használatát engedélyezze). A régi SIM-kártyákat a Telekom-üzletekben vagy futáros kiszállítással, ingyen cserélik újra.

A szolgáltató javasolja, hogy mindenki ellenőrizze készüléke beállításait, érdemes gondolni az idősebb családtagok által használt, gyakran régebbi típusú eszközökre is.