Megválik 450 munkatársától a Magyar Telekom

A Magyar Telekom átlagosan ötszázalékos bérfejlesztésről és legfeljebb 450 személyes létszámcsökkentésről állapodott meg a társaságnál működő érdek-képviseletekkel.

A megállapodás értelmében 2020. április 1-jétől a Magyar Telekom nem vezető beosztású munkavállalói átlagosan 5%-os bérfejlesztésben részesülnek. Emellett a jövő év első napjától a cafeteria formájában adott juttatásokat egységesítik a jelenleg nyújtott legmagasabb értéken, munkaköri besorolástól függetlenül.

A Magyar Telekom az erősödő piaci versenyben is meg kívánja őrizni piacvezető szerepét, és továbbra is sok pénzt költ hálózatfejlesztésre. Jövőre folytatódik a szervezeti átalakítás, hogy a vállalat az eddiginél hatékonyabb szervezetté váljék, amely gyorsan reagál az ügyfelek igényeire és a piaci változásokra. Ebből a célból a társaság legfeljebb 450 személyes létszámcsökkentésről állapodott meg az érdek-képviseletekkel.

Az érintett munkavállalók többsége várhatóan 2020 első negyedévében távozik a vállalattól. Lehetőség van arra is, hogy a munkavállaló önként jelezze távozási szándékát vezetőjének. A Magyar Telekom a távozó munkatársak újra-elhelyezkedését az Esély program részeként működő aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci gyakorlattal és személyes tanácsadással támogatja.