Nagy-Britanniából jönnek betegek magyar orvosokhoz

A Duna Medical Center működésének újabb mérföldkövéhez érkezett: a budapesti egészségügyi magánintézmény szerződött a nagy-britanniai Operations Abroad Worldwide-dal, miáltal a nagy-britanniai társadalombiztosítás által finanszírozott ellátásra, valamint magán ellátásra érkeznek hazánkba külföldi páciensek. (Kép: dvm Group)

 

A 2013-i európai uniós törvénymódosításokat követően az NHS (Nagy-Britannia egészségbiztosítója) pácienseinek – bizonyos megkötésekkel – lehetőségük van külföldi kórházat választani az ellátásukhoz és visszatérítést igényelhetnek kezelési költségeik után.

A magán- és NHS-páciensek külföldi gyógykezelését szervező brit Operations Abroad Worldwide jelenleg 40 ország 80 kórházával működik együtt és alapítása, 1999 óta több mint 50 000 beteg ellátását szervezte meg világszerte. A Budapesten ma megkötött együttműködési megállapodás szerint szeptembertől már a Duna Medical Center is részt vesz a külföldi gyógykezelést választó nagy-britanniai páciensek ellátásában.

 

 Vitaly Volsky, a Duna Mendical Center ügyvezető igazgatója, Ruth H. Taylor, az Operations Abroad Worldwide igazgatója

és Amir Nachumi, a Duna Medical Center társalapítója és projektvezetője.

A szerződés az egészségügyi turizmus egy új ága: a nagy-britanniai betegek már nem csupán a termálvizek vagy a fogászati ellátás miatt keresik fel Magyarországot, hanem összetett műtéti beavatkozások okán is. Az ortopédiai, idegsebészeti, általános sebészeti és szemészeti beavatkozások a legkeresettebbek.

A két évvel ezelőtt alapított Duna Medical Center jövőre megnyíló kórháza már 130 betegággyal, 7 műtővel, csúcstechnológiás diagnosztikai részleggel,12 ágyas intenzív osztállyal és még szélesebb körű szolgáltatásokkal fogadja majd pácienseit. Amir Nachumi, a Duna Medical Center társalapítója tudósítónknak elmondta: a Duna Medical Center kórháza a térség első, átfogó ellátást nyújtó magán-egészségügyi intézménye lesz, ami magas színvonalú ellátást fog nyújtani a magyar és a külföldi pácienseknek, elérhető áron.