Napelem-parkokat épít a MOL

Villamos energiát termelő napelem-parkokat épít a MOL Tiszaújvárosban, Százhalombattán és Füzesgyarmaton. A létesítmények várhatóan az év végéig készülnek el, és a megtermelendő zöldáram révén mintegy kilencezer tonnával csökken szén-dioxid kibocsátása. (A kép pusztán illusztráció.)

A MOL Magyarország tiszaújvárosi, százhalombattai és füzesgyarmati üzemében létesítendő naperőművek összesen 18,38 MWp termelési kapacitással működnek majd és több mint kilencezer háztartást látnak el villamos energiával. A beruházás a Kötelező Átvételi Támogatás (KÁT) feltételei szerint valósul meg, ekként a MAVIR (Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító zRt.) szabályozott áron veszi át a megtermelt energiát húsz éven keresztül.

A cég ez évtől MOL Limo néven közösségi autómegosztó szolgáltatást is kínál, illetve 2012-ben elsőként kínált hazánkban elektromos autókhoz gyorstöltési lehetőséget; hamarosan hasonlók százait helyezi üzembe a térségben. A MOL tavaly óta áramkereskedőként kizárólag megújuló energiaforrásokból nyert árammal látja el az ALDI kiskereskedelmi vállalatot.