Ne sírj, Gergő, minden labda tovaszáll…

Lefújták a mérkőzést, és Lovrencsics Gergő magyar futballista fekszik a cardiffi stadion gyepszőnyegén, ez nem a 190 milliárd forintból készült aréna, tehát Lovrencsics fekszik, és sír.

Néhány pillanattal korábban ért véget az Európa bajnoki selejtező, Wales–Magyarország 2–0, Lovrencsics Gergő a pályán magába roskadva sír.

A meccsek többsége csak egy vonal a rovásírásos szégyentáblán, Lovrencsics mégis itatja az egereket. Egy hazai kórházban cincogás lenne a jutalma, de itt Cardiffban nem a rágcsálók szaladgálnak, hanem a focisták, olykor világsztárok. Gereth Bale az egyik, a Real Madrid walesi játékosa simogatja Gergőt, vélhetően mondja neki, hogy pajtás, ne bőgjél, most jött a hír, az EU-s kifizetések nem függenek a jogállamiságtól, kapjátok továbbra is a lóvét, csinálhatjátok ezt a focit vagy nevezzétek úgy, ahogy akarjátok. Lovrencsicsot ez egy kicsit vigasztalja, sok volt ez a nap, nem sokkal előtte derült ki, hogy egy válogatott focista próbálta szexvideójával zsarolni Borkai Zsolt győri polgármestert, hogy Tarsoly Csabát, a Győri ETO volt elnökét a Questor-károsultak perében 21 000 millió forint kártérítésre kötelezte a bíróság… Ennyi csapást még stoplis cipőben is nehéz elviselni.

Még szerencse, hogy jó hírek is érkeztek, miközben a walesiek a gólokat lövöldözték, Mészáros Lőrinc vállalkozónak, a Puskás Akadémia tulajdonosának vagyona percről-percre gyarapodott, kétmilliárd dollárjával, már a világ leggazdagabb 1200 embere közé is becselezte magát, ráadásul Nagy Zsolt a felcsútiak védője a válogatottban Gereth Bale-t őrizhette.

Csak a történeti hűség kedvéért: Nagy Zsolt az OTP-Bank-liga legutóbbi fordulójában az újpesti–nigériai Obinna Nwobodo ellen játszott, kettőjük piaci ára 600-700 ezer euró, de a Nagy–Bale-páros együtt akár 100 milliót is érhet, van tehát fény a cardiffi éjszakában…

…a stadion nézőterén például Orbán Viktor, miniszterelnök. Benne a magyar focisták mindig bízhatnak. Az ország házában most születik a törvény, hogy a képviselők, csak előzetes engedély után léphetnének át bizonyos határokat, csak néhány módosítás, és a külországok képviselői, tehát az adott ország labdarúgói is csak így juthatnának tovább a magyar térfelet őrző félvonalon. A kormánytöbbség biztosan tapsolna a kezdeményezésnek, a törvénytervezetet a köztársaság nélküli köztársasági elnök (ne feledjük: volt nekünk király nélküli királyságunk is!) is aláírná, az idegenek maradnának a saját sávjukban.

A magyar foci meg lesz mentve. Lovrencsics Gergő felállhat, az idegenek többé gólt nem lőhetnek, sírjanak az ő szurkolóik, nekünk maradnának a betegek, a nyugdíjasok: ki tudja, hogy az ő meccsükből, még mennyi van hátra?