Néhány mondat a reményről

(Selmeci János/klubradio.hu jegyzete) Hogy ezúttal is játszik-e a földiekkel, majd végül megcsalja őket, nem tudom, de az biztos, hogy idehaza sokak szívébe beköltözött a remény.

A fene se venné ezt el tőlük. Eleve kellemesebb olyan helyen élni, ahol egy kicsit többen hisznek abban, hogy az élet akár még jobb is lehet.

Egy fejlődni vágyó társadalom számára borzasztó, ha a tagjai elfogadják, hogy esély sincs a változásra. Márpedig magyar választók nagy része elégedetlen, nem szereti a pártot, amire a választáson szavaz, nem is remél, a többségüknek pedig alighanem meggyőződése volt, hogy Orbán Viktor élete végéig miniszterelnök marad, de ha nem, akkor sem fogunk az övétől nagyon eltérő rendszerben élni.

Egészséges lelkület mellett talán két hétig lett volna érdekes, ami az elmúlt hónapokban történt, de úgy tűnik föl, az emberek ennyire elégedetlenek, és ennyire vágytak valamire, amiben hihetnek picit és ami változással kecsegtet. Ezek az emberek alighanem eddig itt is voltak, csak nem adott nekik reményt senki.

És most hisznek. A reményt adó felelőssége óriási, a végkifejlet kiszámíthatatlan, a remény lehet hiú is, de legalább van. Ennyit már biztosan nyert az ország. Csak aztán nehogy még többet veszítsünk.