Nehéz sorsú iskolásoknak segít a gyermekmentő szolgálat és az E.ON

Mindenki számára rendhagyó (volt) ez az esztendő. Rengeteg újat, ismeretlent kellett megtapasztalnunk, megtanulnunk és megszoknunk – gyereknek és felnőttnek egyaránt. (A nyitó kép forrása: domradio.de)

Az év végi ünnepek is rendhagyóak lesznek. Elmaradnak a karácsonyi rendezvények, előadások, a munkahelyi és iskolai összejövetelek, és a családok is biztosan csak szűkebb körben gyűlnek össze.

(Kép: Pester Lloyd.)

A Gyermekmentő Szolgálatnak és támogatóinak is más formában kell segítséget nyújtaniuk és örömet szerezniük azoknak, akiket ez az új helyzet a legjobban sújt: a 2020-ban is (!) szegény, nyomorgó, nehéz körülmények között élő gyerekeknek és családjaiknak.

E rendhagyó karácsonyon a Gyermekmentő Szolgálat az E.ON Hungária Csoport támogatásával csaknem 6 millió forintot tesz a karácsonyfa alá. A Gyermekmentő Szolgálat országos pályázat részeként beérkezett kérelmek közül választotta ki azt a 193 hazai kisiskolást, aki nehéz körülmények között lévő családban nevelkednek, ám tanulmányi eredményük és szorgalmuk kitűnő. Ezek a gyerekek és családjaik egyenként 30 ezer forintot kapnak karácsonyra.

(Kép: 168 Óra.)

A Gyermekmentő Szolgálat elkötelezetten és örömmel vállalja az ajándékozás megszervezését és lebonyolítását. A szolgálat munkatársai remélik, hogy jövőre már nemcsak távolról segíthetnek a gyerekeknek, hanem vendégül láthatják őket hagyományos karácsonyi programjain, az Magyar Állami Operaházban, a parlamentben és a pesti WestEndben.