Nem csak fővárosi éttermeket ajánl a Michelin Guide

Miután már 30 éve szemlézi a budapesti éttermeket, a Michelin Guide most a főváros határain túlra is kiterjeszti ajánlásait. A magyar konyhaművészet egyre szerethetőbb, és kiváló minőségű, helyi alapanyagokat használ.

Még ebben az idén megjelenik a Michelin Guide Hungary. A kalauz 1992 óta van jelen Budapesten, de most először terjeszti ki válogatását a fővároson túlra.

Magyarország a Michelin Guide új úti célja. Az évek során ízlelő tanúi lehettünk, ahogyan a kulináris kínálat minősége lenyűgöző módon növekszik, elsőként Budapesten, ahol 2010-ben ismertünk el először Michelin-csillaggal éttermet – mondja Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója, majd hozzáteszi: Magyarország rendkívül dinamikus gasztronómiai célponttá vált, köszönhetően a termékei nagy választékának, beleértve az értékes fűszereket, a helyi termelőktől származó jellegzetes hús- és sajttermékeket, valamint a borok széles kínálatát is. Alig várjuk, hogy egész Magyarország területéről bemutassuk a kiváló éttermeket és a tehetséges szakembereket a gasztronómia iránt érdeklődő nemzetközi közösségünknek.

A legfrissebb Michelin Guide Budapest című kiadvány szerint legutóbb további két étterem kapott Michelin-csillagot, így összesen hétre nőtt az ekként is elismert budapesti éttermek száma.

A kitüntető címre érdemesek kiválasztását a Michelin Guide szakértői a már jól bevált módszertan szerint, egységes követelmények alapján végzik, amik természetesen minden étteremre érvényesek. Az ok: megalapozott döntéseket hozzanak a gasztronómia szerelmesei. A kalauz digitális formában elérhető lesz a Michelin Guide weboldalán, illetve az iOS és Android alkalmazásokban.