Nem volt tűz a Debrecenben kiürített Wizzair-repülőgépen

Nem volt tűz a Wizzair W6 7867-es számú, Debrecenből PárizsBeauvais-ra közlekedő járatán, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását. A személyzet az ilyenkor szokásos protokollt követve az első ajtók csúszdáin evakuálta az utasokat; a járatot vasárnap reggelre ütemezték át közölte a Wizzair az MTI-vel szombaton este. (Nyitó képünk illusztráció; forrás: www.debrecenairport.com)

A Wizzair gépét azt követően ürítették ki a debreceni repülőtéren, hogy a földi kiszolgáló személyzet és a reptéri tűzoltóság lehetséges tüzet jelentett a repülőgép hátsó részén. Miután minden utas biztonságosan elhagyta a fedélzetet, a reptéri tűzoltóság és a karbantartó személyzet alaposan átvizsgálta a gépet, és megerősítette, hogy nem történt tűzeset, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását a függőleges vezérsíkot megvilágító lámpa fényében – közölte a légitársaság.

Radó András, a légitársaság sajtófőnöke szerkesztőségünkkel közölte, hogy gondoskodik a leszállított utasok elszállásolásáról és étkezéséről. A Wizz Air nem csupán ezt a járatát ütemezte át, hanem a visszafelé, a Párizs–Beauvais-ból Debrecenbe közlekedőt is. A Wizz Air őszintén elnézést kér a kellemetlenségért, „ám utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra” – áll a késő esti tájékoztatásban.

A debreceni repülőtér korábban azt közölte, hogy a gépet azért ürítették ki, mert a segédhajtóművénél indulás előtt tűz keletkezett. A repülőgépen 180 utas tartózkodott.