Onlinekoncertek az egészségügyért

Együtt az egészségügyért címmel hirdet összefogást az egyik nagy, hazai rendezvénytechnikai cég, a Visual Europe Group.

A kezdeményezés felületein online koncerteket, kulturális produkciókat lehet megtekinteni stúdióminőségben otthonról, cserébe pedig a szervezők azt kérik a nézőktől: támogassák a koronavírus elleni küzdelmet.

A Visual Europe Group az online produkciókhoz minden esetben egy önkéntes alapon működő, becsületkasszás adakozó funkciót is mellékel. Így a nézők, mintha élő esemény lenne, jegyet vesznek, fizethetnek az élményért, önkéntes alapon.

Az adakozásból befolyt teljes összeget a koronavírus elleni küzdelemre fordítják. A jótékonysági kezdeményezés kiemelten támogatott szervezete a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány (OTP BANK, 11705008-29919907).

A stúdió nemcsak zenei produkciók, hanem mindenféle előadóművészet felé nyitott: például felolvasóest, hangjáték is bővítheti a repertoárt. A helyszínen akár 20 kamera is rendelkezésre áll, produkciótól függően, így full-scale közvetítésre van lehetőség. A produkciók teljes technikai eszközparkját és személyzetét a Visual Europe Group látja el. A folyamatosan fertőtlenített helyszínen kizárólag a technikai stáb legszükségesebb tagjai segítenek személyesen a lebonyolításban, mivel a legtöbb eszköz távolról is üzemeltethető.

Támogatók, zenekarok, előadóművészek itt jelentkezhetnek.

A szervező minden előadónak maximális védelmet nyújt a koncert előtt, alatt és a hazaúton is: gumikesztyűt, maszkot, fertőtlenített autót bocsát rendelkezésre sofőrrel. A művészek nem érintkeznek egymással és a helyszínen is plexivel választják el színpadjukat a stúdió többi részétől.