Országos betörőt állítanak bíróság elé Győrött

A többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfi terhére a Győri Járási Ügyészség vádirata szerint 168-szoros betöréssorozat róható. A bűncselekmény-sorozatot alig három hónappal a szabadulását követően kezdte el.

Cselekménye következtében 109 414418 forint értékben vitt el főként készpénzt, ékszereket és elektronikai eszközöket. A lopási kárból egyetlen esetben történt megtérülés, az utolsó bűnténynél, az elkövető elfogásakor.

A betöréseket Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyékben, illetőleg a fővárosban követte el.

A letartóztatott férfi a terhére rótt valamennyi bűncselekmény elkövetését elismerte. A 179 rendbeli minősített lopás miatt vele szemben 18 év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyészség a vádiratban – egyebek mellett – fegyházbüntetés kiszabására, a feltételes szabadságból történő kizárásra, egy következő büntetése feltételes szabadságának megszüntetésére, 12 643 797 forint erejéig vagyonelkobzásra és 32 568 221 forint bűnügyi költség megfizetésére is indítványt tett.

Az eljárást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folytatták, érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fog hozni az ügyben – közölte lapunkkal dr. Takács Péter főügyész.