Ösztöndíj szegény, ám tehetséges gyerekeknek

Országos ösztöndíj-pályázatot tett közzé a Magyar Nemzeti Bank, az MKB Bank, a Waberer’s International Nyrt. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a szeptemberben kezdődő tanévre az általános iskola 2-3. osztályos tanulói részére a rossz anyagi körülmények között élő, társadalmilag hátrányos helyzetű, ám kiemelkedő képességű, kitűnő tanulmányi eredményű tanulók támogatása végett.

Az országos ösztöndíjpályázat által 186 gyermek részesül összesen 77 280 000 forint támogatásban. A támogatók folyamatos kitűnő tanulmányi eredmény esetén az ösztöndíjat egészen a diploma, illetve a mesterfokozat megszerzéséig folyósítják a jogosultaknak.

A pályázati űrlap (letölthető a www.gyermekmento.hu oldalról) és a kért dokumentumok postára adásának határideje szeptember 15., éjfél. A pályázatokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat címére (1066 Budapest, Teréz krt. 24.) várják. Jelige: „Ösztöndíj”; a borítékon fel kell tüntetni pályázó nevét és lakcímét.

Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan tanuló, aki a pályázat valamennyi feltételének megfelel:
– a 2019/2020. tanévben az általános iskola 2. vagy 3. osztályában tanul,
– a 2018/2019. év végi tanulmányi eredménye jeles vagy kitűnő volt, a magatartás- és a szorgalom-értékelést is figyelembe véve,
– családjában az egy személyre jutó átlagjövedelem nem éri el a havi nettó 46 000 Ft-ot a családi pótlékkal együtt. (A pályázónak mellékelni kell a munkáltatói igazolást, szociális rászorultságot igazoló dokumentumot, valamint az iskola véleményét, igazolását.)