Pavel Trofimovics Morozov és az Audi esete

(Szerző: Gaál Péter / ujnepszabadsag.wordpress.com) Egy hír: Kábítószer birtoklása vétségének gyanúja miatt feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályán Tényi István Borkai Zsolttal szemben.

Az indítvány szerint a győri polgármester botrányos adriai hajókirándulásán az érintettek kokaint fogyaszthattak, amit Magyarországon és Horvátországban is büntetni rendel a törvény.

A már számos közszereplőt feljelentő Tényi István arra alapozta indítványát, hogy a Borkai Zsolt kirándulását leleplező blog névtelen szerzője azt állította, hogy kábítószer volt a hajón, amelyből az utasok fogyasztottak – írta az Index. Bár a győri polgármester és társasága orgiájáról filmfelvétel is készült, a nyilvánosságra hozott videón drog nem látható. A blogger ugyanakkor azt tanácsolta, hogy a hatóságok keressék meg a hajót, amelyen megtalálhatják a kokain nyomait is. Erre hivatkozott indítványában Tényi is.
És akkor már meg is érkeztünk Győrbe és az összeesküvésünkhöz. Milyen szót is szoktak mostanában erre használni? Kilövési engedély a fővadásztól. Kétségük ne legyen – szerintem nincs –, hogy minden puskalövés, ami ebben az erdőben vadász puskájából elcsattan, a fővadász előzetes beleegyezésével csattanhat csak el.
A rapsic az persze más, tulajdonképpen ugyanolyan vadász, mint a többi, de ő nem fizet a vadászatért, és nem éri be a vadászrésszel, hanem megtartja az egész zsákmányt. Így aztán ő is a kilövendők listájára kerül, képletesen, de néha nagyon is valóságosan. 2019. október 12. Folytatódik is, ha akarják, olvassák el (ismét), nekem már unalmas, végtére én írtam.
Az is unalmas persze, hogy körülbelül nyolcvanszor kell elmondani ugyanazt, ától zettig (ejtendő: cettig, a német ábécé vége, nem egy nagy tengeri emlős múlt időben) következetesen, míg a kedves olvasók a mindenféle sajtó labirintusaiban tévelyegnek. A sajtónak az a dolga, hogy híreket tálaljon önöknek reggelire, ebédre és vacsorára, a hír meg attól hír, hogy MÁS, MINT AZ ELŐZŐ HÍR VOLT. „Fény derült rá”, „Döbbenet”, „Nem fogják elhinni”, meg ilyenek. Naná, hogy nem, ha van egy kis eszük, márpedig van. Nem az igazságtartalomról szól ez régen, hanem a nézettségről (olvasói táborról), közvetve a reklámbevételekről, amiből a sajtó él. Pláne az „ingyensajtó”.
No, persze, nem mindenki. Van, akinek fogják a… kezét.
És van, akinek megszorítják, mint most ennek a Borkai-gyereknek.
Meg a többieknek. A tizedes meg a többiek, ugye. Péter Gábor, alias Eisenberger Benő mind a tíz ujját megnyalta volna egy olyan ügyért, amelyben koholni sem kell semmit, mert FELSZÍNESEN TÖKÉLETESEN IGAZ. Feljelentő sem kell, mert egy biztosan és eleve adva van ifjabb Tényi személyében, akiről azt írja az újság, hogy sorozat-feljelentő. Nálunk nem sorozatgyilkosok vannak, hanem sorozat-feljelentők, akik lényegében hasonlók, csak a maiak pár évtizedet késtek. Rákosi alatt virágoztak, Kádár alatt is persze, de a végére felváltották őket az úgynevezett sajtólevelezők.

Hét év és három hónap. Nem Tibetben, hanem Magyarországon. Ennyi idő telt el azóta, hogy nevekkel, cégnevekkel, összefonódásokkal a HVG (is) 2012. augusztus 23-án megírta az egészet, amit most feljelentettek, mindjárt négyen, köztük két István, Juhász és ifjabb Tényi. Önként és dalolva, semmit senki szájába nem kellett adni, mert eleve adva volt. Ad acta, hogy úgy mondjam. Nem azon kell csodálkozni, hogy mi végre ez a serénykedés, hanem azon, hogy MOST mi végre ez a serénykedés. Illetve azon sem.
Megjött a kilövési engedély a fővadásztól.
Nem csak Borkai, piknikus ügyvédje is elég nagy bajban lesz, ha a többit is előkotorják, például azokat a dolgokat, melyeket viszont nagyjából a HVG cikkével egy időben az Átlátszó szellőztetett meg. Ő akkor a többi között a Fidesz országgyűlési frakciója megbízottjaként, no meg Lázár elvtárs tanácsadójaként tevékenykedett. Utóbbi kapcsán nyolcmillióról írnak, potomság, legyint az olvasó, ez így valóban az, egy magánjachtos tengeri hajókirándulás nagyságrenddel többe kerül, bár az olvasó azt már nem tudja, HÁNYSZOR nyolcmillió volt, én semtudom, nem is firtatom, mert minek.
És hát fogadni mernék, hogy Lázár elvtárs is benne van a fővadász noteszében (mindig idegenkedett a számítástechnikától, a hosszú bájtok éjszakája után meg is értem), szerintem meglehetősen előkelő társaságban, lásd a hozzá hasonlóan korpulens, ám vele ellentétben kopasz előd metodikáját. (Volt egy farmom Magyarországon, dúdolhatja majd ő is, mondjuk a kies Azerbajdzsánban, ahol épülhet neki is már a palota, ha eddig fel nem épült. Esetleg elrekvirálhatják az egyik kegyvesztett helybéli udvaronctól, de ez részletkérdés, amiként most Azerbajdzsán is, mert nem róla van szó.)
Szóval a győriek adriai mulatságáról és minden egyéb nagyobb volumenű mulatságról, amit hivatalnokok tartanak, azt gondolom, hogy jelen felállásban elsősorban nem magánmulatság. Nem magánbalhé, hogy a kilövési engedély után következő stáció szaknyelvét használjam, a rendőrségi előadók és jövendőbéli sorstársak nyelvezetét.

Magánbalhévá majd ifjabb Tényi feljelentése után lényegülnek át, miután az érintettek belenyaltak a tiltott mézbe is. Ifjabb Tényiről ugyanakkor egyetlen percig sem tételezem fel, hogy nem magánszorgalomból tevékenykedik. Semmi irónia nincs ebben, csak Péter Gábor elégedettsége. Még arra sincs szükség, hogy ösztökéljék és instruálják. Ifjabb Tényi minden valószínűség szerint MAGÁTÓL az igazság bajnoka, az ő olvasatában pártatlan bajnoka. Olyannyira, hogy bizton lehet rá építeni.
Építenek is, legfeljebb a buzgóság túltengéseit nyesegetik le, so oder so, élből való elkaszálással, megszüntető határozattal, vagy felmentéssel, de addig az ilyen jóváhagyás nélküli eljárás ritkán jut. Ameddig ifjabb Tényi és kollégái a legfelső égre nem emelik vigyázó tekintetüket, sok probléma nem adódhat, utána is csak velük. Egy reszkető kezű osztrák nyugdíjas a volán mögött, szívroham, vagy lassan ölő méreg, ha a vadkanok már elhulltak sertéspestisben. Ne adjunk új ötleteket, ameddig a régiek beválnak.
Szóval, csak csínján ezzel a dologgal, István. Nem tőlem vagy az ellenzéktől kell félni, bármily sok borsot törne is az ő orruk alá. Pavel T. Morozov komszomolec pajtással ma már egy egészen más játékot játszanak, de az ugyanolyan veszélyekkel jár.
Nem szeretnék aggódni.