Pegazus-díj a szárnyaló harmincaknak

Tizenegyedik alkalommal részesültek Pegazus-díjban Magyarország legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásai. A rangot adó elismerést az idén is összesen harminc, kiváló gazdasági teljesítményt nyújtó társaság kapta meg feltörekvő és piacvezető kategóriában, három földrajzi térségben.

A díjazottak közös jellemzője, hogy a múlt két teljes évben kiemelkedő növekedést értek el: évente átlagosan 27 százalékkal bővült az árbevételük (a feltörekvők körében ez az érték meghaladta az 53 százalékot). Valamennyien legalább öt éve alapított, magyar többségi tulajdonban álló vállalkozások, amelyek jó likviditási mutatókkal rendelkeznek. Körükben megtalálhatók élelmiszer-, gyógyszer-, építő-, járműipari tevékenységet végző társaságok csakúgy, mint egészségügyi vagy éppen megújuló energetikai szolgáltatásokkal foglalkozó cégek.

A Pegazus Díjat évente osztja ki az Enterprise Investors, Kelet-Közép-Európa legrégebbi és egyik nagy, kockázati- és magántőke-befektető vállalata, a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája.