PLACCC-fesztivál: élménytúra sms-sel a Józsefvárosban

A rendhagyó köztéri akcióiról ismert fesztiválon emellett az idén is több ingyenes program lesz, például ki lehet próbálni a Városi Szalont és a Csendautomatát is.   

Az őszi PLACCC-fesztiválon ismét magyar és külföldi alkotók lepik el a jól ismert köztereket és a „talált” helyszíneket Budapesten. Dániából érkezik a hello!earth alkotócsoport a VIII. kerületbe a Tomorrow everything will be different (Holnap minden más lesz) című programmal. A rendhagyó séta útvonalát a közönség tagjai egyesével járják végig egy-másfél óra alatt. Útjukon sms-ben kapott utasítások és váratlanul előbukkanó, furcsa kísérők irányítják őket az ismerős-ismeretlen városnegyeden, magán- és köztereken át. A játékos élménytúra nemcsak térben zajlik, hanem a résztvevők tudatában is, hiszen a valóság lassan összeolvad személyes érzelmeikkel, kapcsolataikkal és tapasztalataikkal.     

A koppenhágai hello!earth tagjai, Vera Maeder és Jacob Langaa-Sennek csaknem egy évtizede foglakoznak a városi környezet művészi szempontú vizsgálatával. A múlt években Dánia, Hollandia, Norvégia, Jordánia, Brazília és Izrael metropoliszaiban mutatták be kísérleti alkotásaikat, amelyek egyaránt kihasználják a résztvételi művészet és az új technológiák lehetőségeit. 

A PLACCC-fesztiválon látható produkciót a magyar fővárosra adaptálták a Budapest Korzó, a Radikális Szabadidő Színház és az Artus művészei, szakértői segítségével. Részletek ezen a honlapon. 

This entry was posted in Egyéb kategória. Bookmark the permalink.