Pompás bécsi programok Valentin-napra

Egy csók a Belvedere-ben, az állatok szerelmi élete, páros belépők, exkluzív tárlatvezetés vagy hajókázás a Dunán – különleges programokkal készülnek a Valentin-napra az osztrák főváros intézményei. Mutatjuk, mivel. (A bécsi állatkert pingvinjeinek már Valentin-nap van © Tiergarten Schönbrunn / Daniel Zupanc)

Már minden a Valentin-nap (azaz: Szent Bálint, a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentjének az emléknapja) körül forog az osztrák fővárosban. A boltok kirakatait elárasztották a piros plüss szívek, szerelmi vallomásba öltöztetett mackók és a szív alakú csokoládék. Készülnek a virágboltosok és speciális programokkal várják a szerelmespárokat az osztrák főváros kulturális intézményei is. 

A Belvedere a Valentin-napon – 18:30 és 21 óra között – Gustav Klimt híres festménye, A csók előtt várja a szerelmespárokat – egy csókra. A meghitt pillanatot az Ivory Rose Photography fényképészei meg is örökítik és a párok haza is vihetik a róluk készült képet. Aki akar, ezután még nézelődhet a múzeum Klimt-részlegében, vagy pezsgőzhet a Sala terrena-ban. A program ingyenes.

Február 14-én egy jegy áráért – 26 euróért – léphetnek be a Schönbrunni Állatkertbe azok a párok, akik kimondják a jelszót a kasszánál: Valentin-nap. Délután kettőtől pedig egyórás állatkerti vezetés kezdődik az állatok szerelmi életéről. Monogámok, kicsapongók, nyitott kapcsolatban élők – mindenkiről minden kiderül.

Egyórás exkluzív, privát tárlatvezetést kínál Valentin-napon a Kunst Haus Wien. A „Museum for two” programot választó párok 99 euróért a Hundertwasser-kiállítást nézhetik meg, vagy a
„Gregor Sailer: Unseen Places” című időszaki tárlatot. Időpontegyeztetés itt.

A bécsi Zsidómúzeum, azaz Jüdisches Museum Wien is páros belépővel és speciális tárlatvezetéssel készül Valentin-napra. „Az egész város – csak nekünk” című program keretében az állandó kiállítás darabjai mesélnek híres kapcsolatokról, nászutakról, jegygyűrűkről és ezüstlakodalmakról.

Aki pedig maradna a romantikus vacsoránál, az még elcsíphet egy jegyet a DDSG Blue Danube Bécsi Álomhajójára, az MS Admiral Tegetthoffra, ahol gyertyafény és négyfogásos vacsora mellett lehet megcsodálni az esti fényekbe öltözött Bécset a Dunáról.

Szintén a különleges vacsorahelyszínek kedvelői számára lehet érdekes a bécsi Duna-torony, ahol 170 méter magasságból élvezhetik a kilátást és a Valentin napi menüt párjukkal. Aki pedig inkább lazítana ezen a napon, annak a Therme Wien lehet a jó választás.