Rekordidő alatt építette újjá leégett szentendrei központját az UPC

Mától újra működnek az UPC szolgáltatásai Szentendrén és a város körüli hat településen, miután a szombat hajnalban, eddig ismeretlen okból leégett szentendrei központot mindössze három nap alatt építették újjá a szolgáltató munkatársai.

A szentendrei UPC-állomásban keletkezett tűz oka egyelőre ismeretlen, a hatóságok még vizsgálják a körülményeket. A Budakalászt, Leányfalut, Pilisborosjenőt, Pilisszentlászlót, Szentendrét és Ürömöt kiszolgáló hálózati központban lévő berendezések nagyrésze a tűzben megsemmisült, illetve használhatatlanná vált, ezért több mint 6 ezer előfizetőnél szüneteltek az internet-, a kábeltévé- és a vezetékestelefon-szolgáltatások.

Az UPC munkatársai az oltást és a romeltakarítást követően azonnal megkezdték az új fejállomás telepítését, amely egyelőre mobil konténerekben kapott helyet. Az ötvennél több szakember – a sokszor mostoha időjárási körülmények ellenére – hétvégi és éjszakai műszakokban dolgozott azon, hogy a lehető legrövidebb idő alatt újra megkezdődjenek a szolgáltatások.

Ma hajnalra már üzemképes volt a konténeres fejállomás, reggeltől fokozatosan éledtek föl a szolgáltatások a szentendrei körzetben. Akiknél esetleg még nem működik megfelelően az internet, őket arra kéri a szolgáltató, hogy néhány másodpercre kapcsolják ki, majd indítsák újra modemjüket.