A rézangyalát! – magyar találmány a háttérzene vezénylésére

A Noispot kitatálói.Ha valaki buliban találkozik a Noispot-felirattal, érdemes elővennie mobiltelefonját, hiszen így a készülék böngészőjéből vagy okostelefonokon működő Noispot-alkalmazás segítségével azonnal kézbe veheti a helyszínen szóló zene irányítását.

„Vendégként közösen dönthetjük el a mobilunk segítségével, hogy milyen zenéket szeretnénk hallgatni, milyen sorrendben. A szórakozóhely tulajdonosa számára sem utolsó, hiszen az elégedettebb vendég többet költ” – mondta Zsigó Dávid, a Noispot egyik alapítója. 

A magyar találmány elsőként a budapesti Rézangyal Bistróban mutatkozott be, ahol most már rendszeresek a Noispot-bulik. „A vendégeink számára teljesen új élmény, hogy a zene  passzív befogadása helyett ők maguk vezényelhetnek” – mondta Guth Róbert üzletvezető. 

Az étteremnek, szórakozóhelynek az új vendéglátói élmény kínálatához rendelkeznie kell egy Noispot-állomással, ami kezeli a közösségtől érkező tetszésnyilvánító kívánságokat, és szolgáltatja a zenét.  A rendszer használata közben kialakul az egyéni ízlésvilágot tükröző profil, ekként ha valaki  külföldi útján Noispot-állomással felszerelt lokálba tér be, a zene is automatikusan alkalmazkodik az egyéni ízléséhez.

 
Ausztriában már működik Noispot, Berlinben és Londonban pedig folynak tárgyalások a szolgáltatás bevezetéséről. Az idén 270 étterem és szórakozóhely „bekötése” szerepel.

„Mindezt saját erőből értük el, hiszen a működési modell már most kifizetődő, ráadásul a megoldásban még számos kiaknázatlan üzleti lehetőség rejlik. Kockázati tőkebefektetőkkel is tárgyalunk. Az eddigi tapasztalatok alapján úgy látjuk, hogy 2015-re már világszinten is látványos lefedettséget érhetünk el” – adta tudtul Márai László társalapító.