Semmi látnivaló, tessék továbbhaladni!

Hurrá! Megnyertem a fogadást! Igaz, kicsit soká kellett várni a nyereményre, ami nem más, mint annak az eredeti videónak egyik jelenete (kétméterszer méteres nagyságúra fölnagyítva), amelyen dr. Rákosfalvy Zoltán nemzetes uram és barátja, az ugyancsak nagytiszteletű Borkai Zsolt uram (akkor még Győr város teljhatalmú polgármestere) egy adriai hajón – hogy is írjam? – hölgyek társaságában „napozik”.

Szóval ezt a képet kaptam meg nyereményül, mert volt annyi merszem és jóstehetségem, amennyivel bátran fogadhattam: a vizsgálat le fog zárulni, és a rendőrség mindenkinek azt ajánlja majd, hogy felejtse el.

Milyen vizsgálat? Ugyan, ne tessék már nem emlékezni az évtized (?) egyik nagy eseményére, nevezetesen az Audi győri gyára terjeszkedésével kapcsolatos ingatlanfölvásárlásokra!

Juhász István győri önkormányzati képviselő (Magyar Szocialista Párt), a Transparency International Magyarország Alapítvány, Hadházy Ákos független parlamenti képviselő és ifj. Tényi István 2019 őszén „nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt” feljelentést tett. (Az ügyet aztán a rendőrség összevonta az „úgynevezett” Borkai-üggyel.)

Az ingatlanügy egy mondatban: a bejelentők gyanúja szerint a feljelentésben szereplők feltételezték, hogy – bennfentes információ alapján – Borkai barátja, dr. Rákosfalvy ingatlanokat vásárolt föl azon a területen, ahol a legnagyobb valószínűség szerint logisztikai központot épít az Audi; ezáltal milliárdos károkat okoztak a telektulajdonosoknak, önmaguknak pedig mesés hasznot szereztek.

Hát nem zseniális?!

Hát nem! Csaknem hároméves vizsgálódás után ugyanis a rendőrség megállapította, hogy „nem történt semmi, nincs itt semmi látnivaló, tessék továbbhaladni”.

Miként Király András kollégám a 444.hu portálon részletesen is megírja:

A Nemzeti Nyomozó Iroda illetékes osztályának határozata szerint „a cselekmény nem bűncselekmény”.

Ezek szerint a Transparency International nevében eljáró kiváló jogász, dr. Ligeti Miklós nagyot tévedett, amikor feltételezte: a földek fölvásárlása okán az Audit is anyagi hátrány érhette. Az országgyűlési képviselő Hadházy Ákos is hiába feltételezte, hogy hivatali visszaélés és hűtlen kezelés történhetett. Juhász István győri önkormányzati képviselő is csak álmodta, hogy az olimpiai bajnok tornász, Borkai Zsolt képes volt elrepülni (ez esetben nem a saját, különszárnyú gépén) a világ végére, az Indiai-óceán térségébe, hogy az ottani egyik szigetecske bankocskájába berakjon egy kis aprópénzt, ami állítólag valamiféle győri földügyletből származott.

No, de kedves állampolgár! Micsoda dolog ilyen álmot írásban megörökíteni! (Gyorsan rávertem mindkét kezemre.) Szó sincs még csak hasonlóról sem, hiszen a rendőrség is megmondta: nincs itt semmi látnivaló! Még akkor sincs, ha dr. Rákosfalvy Borkainak a „haverja”…

Meg különben is: dr. Rákosfalvy azért vásárolt földeket azon a bizonyos környéken, hogy elültesse a győri, utcai megfigyelőkamerás házikója ablakában nyiladozó paragrafus-palántákat, amikről tudható, megnőve díszíthetik a győri Káptalan-domb alját meg a Bécsi-kapu teret is (a jól ismert Schäffer-ház sarkát), mint barokk illatú Rafus Parag cserjék.

Továbbá: amikor a földfölvásárlások megtörténtek – mondják a szakmájukat kiválóan értő rendőrök és jogászok –, még szó sem volt az Audi-beruházásról, amiről csak 2012. szeptember 7-én döntött az ad hoc (hirtelen támadt) ötleteiről világhírű német cég. Így aztán senki sem állíthatja (mi sem tesszük!), hogy a jeles jogásznak, dr. Rákosfalvy Zoltánnak bárki is súgott volna a telekvásárlásokat sürgetendő. Ki merészel ilyet állítani?! Pfúj!

Semmi jele annak, hogy a földügyekben bárki is megsértette volna az előírásokat meg a paragrafusokat. Ilyesmi Győrött csak abban a csúnya és megbocsáthatatlan „kommunista időkben” fordult/fordulhatott elő.

Netán még akkor, amikor török ült a győri várban. De aztán megszólalt a vaskakas, és a bugyogós janicsárok még a turbánjukat is bedobálták a kazamatákba, hogy föl ne ismerjék őket menekülés közben a helyiek. Eszük ágában sem volt, mert már akkor sejtették, hogy a 2010-es évek táján egy török császár lesz országunk karizmatikus vezérének legjobb barátja.

(Utóirat: az ám, az adriai hajókázásról készült ikonikus képpel otthonom legkisebb helyisége két falát kívánom beborítani. Várom a tapétázót, hogy kigyógyuljon a covidból, amit a sinofarmtól meg a szputnyiktól kapott meg, és most egy ugyancsak győri eredetű mameluk, valami miniszterféle, javítgatja a lélegeztetőgépét.) 

Transparency: Mintha Rákosfalvy földeket vett volna, amit ingyen átad az Audinak. Itt valami nem stimmel

6/01/2022 14:49

(Klubrádió/Bohus Péter) A Borkai Zsolt volt győri polgármester jachtozós, drogozós, prostituáltos ügyéről Az ördög ügyvédje számolt be két éve. A leleplezés legsúlyosabb része azonban nem ezek voltak, hanem az, hogy a polgármesterhez közel álló személyi kör hogyan vásárolta fel, majd adta tovább az Audinak a piaci ár sokszorosáért azokat a területeket, ahova az autógyár később a logisztikai központját építette. A rendőrség szerint azonban nem történt bűncselekmény. A Reggeli gyorsban az ügyben feljelentést tevő Transparency International értelmezte a döntést…

És itt egy kis kiegészítés a Klubrádióból