Sikeresen megakadályozták az áttörési kísérletet

(MTI) Működött a határvédelmi rendszer kedd hajnalban, amikor illegális bevándorlók próbáltak meg áttörni a magyar határon Röszkénél – értékelt Pintér Sándor belügyminiszter Budapesten, sajtótájékoztatón, miután ülésezett Orbán Viktor miniszterelnök részvételével a migrációs munkacsoport.(A kép forrása: haz.de) Eddig a hír, és most következik egy szabad eszmefuttatás; a szerzője Földes Péter:

–  Isten hozta magukat, drága migráns urak! Már vártuk magukat!
–  Te jó ég, úgy látszik, eltévedtünk. Ez itt nem Magyarország?
–  Dehogynem. Kávé? Üdítő?
–  Maguk őrültek?
–  Hasonló. A magyar kormányt képviseljük.
–  Nekünk azt mondták, hogy itt bezárnak bennünket, és rosszul bánnak velünk.
–  Felejtsék el ezeket a butaságokat! Önöknek egy küldetést kell teljesíteniük Magyarországon.
–  Küldetést? Mi lenne az?
–  Félelmet kell kelteniük a magyar emberekben.
–  Nem értjük.
–  Ezzel most ne törődjenek! Jó fizetést kínálunk maguknak, lakhatást, költségtérítést. Kafetériát, gépkocsi-használatot.
–  Mégis, ha megmagyaráznák!
–  Bizonyára tudják, hogy a magyar kormány az adófizetők pénzét arra költi, hogy a magyar emberek féljenek Önöktől.–  Igen, tudjuk.
–  Mi azt tapasztaljuk, hogy hiába minden igyekezetünk, a gyűlöletet nehéz szinten tartani. Kormányunk attól tart, hogy az emberek belefásulnak a gyűlölködésbe.
–  Mégis, miben segíthetünk?
–  A magyar emberek többsége még soha nem látott valódi migránst. A híradóink persze tele vannak az önökről szóló rémtörténetekkel, még a sportközvetítéseket is összerondítjuk az önökről szóló hazugságokkal. De hát mit tegyünk, ha a kutya sem néz bennünket. Ha meg mégis, annyira hiteltelenek vagyunk, hogy csak röhögnek rajtunk.
–  Mit kell tennünk?
–  Először is, vágjanak ennél a mostaninál félelmetesebb képet. Ahogyan most kinéznek, attól egy óvodás sem tud megijedni. A megjelenésük legyen marcona, barátságtalan.
–  Így jó lesz? Ha vicsorgunk és az öklünket rázzuk?
–  Alakul. Majd még dolgozunk rajta. És egy-egy gépfegyvert is teszünk fotoshoppal a kezükbe.
–  De ugye nem sül el? Mi attól megijedünk.
–  Nincs mitől félniük, migráns urak. Mi adunk a minőségre, nem az a célunk, hogy maguknak bajuk essék, hanem, hogy a magyar emberek féljenek önöktől.–  Értjük. A pénzt biztosan megkapjuk?
–  Maguk nem bíznak bennünk?
–  Nem.
–  Ezek szerint ismernek bennünket.
–  A pedagógusokat is átvágták. Meg az egészségügyieket. A devizahiteleseket. A fiatalokat, az öregeket. A kismamákat, a nagymamákat.
–  Önökkel ilyen nem fordulhat elő. Egy kisebb összeg, előlegként, már ott is van a számlájukon. Most pedig indulás pihenni, holnap korán reggel kezdünk.