Sötét üzelmek kábítószerrel, hamis pénzzel

A bíróság a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség indítványára meghosszabbította a letartóztatását annak a férfinak, aki legalább tíz alkalommal rendelt a darknetről kábítószert – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Takács Péter főügyész.

A minősített kábítószer-kereskedelem miatt folyamatban lévő ügyben a megalapozott gyanú szerint a 25 éves férfi tavaly novembertől hét esetben rendelt összesen 462 gramm drogot: amfetamint, kokaint, metamfetamint. A nyolcadik alkalommal a nyomozó hatóság – az ügyészség engedélyével – lefoglalta a drogot a csomagból, és azt kristálycukorral helyettesítette. Az elkövetőt a cukrot tartalmazó csomag átvételét követően elfogták.

A férfi őrizetbe vételét követően másnap újabb, drogot tartalmazó csomag érkezett a nevére, ugyanattól a németországi feladótól. A csomagban ugyancsak tetemes mennyiségű kábítószer volt.

Az elkövető 3,90 euróért egy hamis 50 eurós bankjegyet is vásárolt a darkweben.

A bíróság az ügyészség indítványával egyetértve július 22-ig meghosszabbította az elkövető letartóztatást tekintettel az eljárás nehezítésének veszélyére, a bűnismétlés veszélyének elhárítása végett.