Stiftung Warentest: a G DATA megoldása a legjobb

Tizedik alkalommal is megkapta a G Data Internet Security antivírus-megoldása a Stiftung Warentest „nagyon jó” minősítését. A legfrissebb tesztben 18 windowsos vírusvédelmet hasonlított össze az intézet, az eredmények a test.de oldalon érhetőek el.

A Stiftung Warentest márciusi tesztmagazinjában megjelent összehasonlítás szerint a G Data Internet Security megoldása a legjobb biztonsági csomag. A német vállalat vírusvédelmi megoldása 2005 óta folyamatosan lenyűgözi a független intézet tesztelőit. A tesztben a G Data Internet Security 2017 volt az egyetlen, mely a „nagyon jó” minősítést megkapta.

A legutóbbi tesztben 18 windowsos biztonsági megoldást hasonlítottak össze a tesztelők. A szakemberek következtetése: „kizárólag a G DATA teljesített nagyon jól”. A kutatókat nemcsak a G Data technológiája nyűgözte le, de a szoftver barátságos felhasználói felületet is dicsérték. „Emellett a G DATA megoldása kiemelkedett a mezőnyből, mint az egyedüli megoldásszállítóé, amelynek az általános szerződési feltételei és adatvédelmi irányelvei egyaránt hibátlanok voltak.”

Az 1964-ben alapított Stiftung Warentest független fogyasztói szervezet, mely elsősorban kiadványainak értékesítéséből tartja fenn önmagát. A szervezet egyetlen piaci cég által sem támogatott összehasonlító termékteszteket végez, az eredményeket pedig saját, reklámmentes kiadványaiban teszi közzé.