Szabadságzabáló koronavírus

A koronavírus miatti leállások következményeként márciusban, áprilisban a szokásosnak kétszeresét töltötték szabadságon a fizikai dolgozók. A BDO Magyarország, hazánk legnagyobb, magyar tulajdonban lévő pénzügyi tanácsadó vállalata a második félév bizonytalan járványügyi helyzete miatt arra számít, hogy év végéig további számos munkahelyen vezetik majd be a munkaidőkeretet.

Közép- és Kelet-Európa vezető személyzeti szolgáltatója, a Trenkwalder mintegy 7000 fizikai munkavállaló idei szabadságolási statisztikáját elemezvemárciusban átlagosan 92, áprilisban 108 százalékkal több szabadság kiadását tapasztalta. A májusi érték már az előző évivel megegyező mértéket mutat. A veszélyhelyzet időszakában a termelési lánc problémái miatt leálló vállalatok nagy tömegeket tartottak otthon, az első hetekben jellemzően fizetett szabadságon. Mindez az éves szabadságkeretek csökkenését eredményezte, ezért a nyáron sok munkavállaló a tervezettnél kevesebb időre tud szabadságra menni.

A szellemi munkát végzők körében a home office sok esetben rugalmas életvitelt tett lehetővé, ekként a személyes ügyek intézése miatt máskor szükségessé váló szabadságkivétel csökkent.

A BDO Magyarország a szabadságolások tervezésének fő nehézségét a járványhelyzet bizonytalan alakulásában látja. Számos egészségügyi szakértő október-november hónapokra várja a „második hullámot”, amely újabb korlátozásokat, valamint az ellátási lánc újbóli nehézségeit hozhatja magával.

Szakértők szerint a jelenlegi bizonytalan helyzetben könnyen előfordulhat, hogy pusztán a szabadságkeret kezelésével a problémák nem megoldhatóak. A cégek pontosan erre való tekintettel 24 hónapos munkaidőkeret bevezetése mellett döntöttek.

A veszélyhelyzet ideje alatt elrendelt – a Munka-törvénykönyv által biztosítottnál – hosszabb tartamú munkaidő-keretről egyoldalúan dönthettek a cégek, de aki ezzel a lehetőséggel az első hullámban nem élt, az „lemaradt”.

Jelenleg ugyanis csak az új munkahely-létesítő beruházások esetén lehet egyoldalúan elrendelni 24 hónapos munkaidő-keretet – a kijelölt Békés Megyei Kormányhivatal engedélye alapján.