Szakácskönyvére CÖF-nyi támogatást kér az Eötvös Károly Intézet

A Komplettált ételek kézikönyvével pályázik támogatásra a magyar állam tulajdonában álló Magyar Villamos Művekhez (MVM) az Eötvös Károly Intézet (EKINT), miután a vállalat az Egyetemi Demokrácia  program megvalósítását „nem tudja társadalmi felelősségvállalási politikájába illeszteni”. 

Az EKINT korábban 5 millió forintos támogatás iránti kérelmet nyújtott be az MVM-hez, hogy felhívja a figyelmet arra, a kormány oktatáspolitikája semmibe veszi a demokratikus értékeket, veszélyezteti a felnövekvő generációk jövőjét. Az EKINT-nek ekkora összegre, a CÖF-nek juttatott támogatás 1%-ára, lenne szüksége az Egyetemi Demokrácia program megvalósítására, amely az egyetemi hallgatók demokratikus értékek iránti elkötelezettségét kívánja megerősíteni.

Mivel az MVM tájékoztatása szerint a pályázat elutasításának az volt az oka, hogy az együttműködést az MVM nem tudja a társadalmi felelősségvállalási politikájába illeszteni, az EKINT úgy döntött, hogy az MVM társadalmi felelősségvállalási politikájához messzemenőkig illeszkedő új ötlettel áll elő.

„Mivel tudomásunk szerint a CÖF-CÖKA (= Civil Összefogás Fórum -Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) az intézetünk által kért támogatás több mint százszorosából gazdálkodva tartotta meg a „komplettált egészséges ételek – élelmiszerek” bemutatóját Bujákon, az Eötvös Károly Intézet munkatársai nagy reményekkel ajánlják az MVM figyelmébe a Komplettált ételek kézikönyvét – adja tudtul az intézet.

Az összeállítás szerzői a receptek kiválasztásakor a korszerű, egészséges táplálkozás szempontjai mellett nemzetpolitikai megfontolásokat is érvényesítettek. Ha az Eötvös Károly Intézet a receptkönyv elkészítésére tett erőfeszítései már egybecsengenek az MVM társadalmi felelősségvállalási politikájával, az EKINT a kért támogatási összeg fejében készséggel vállalja a gyűjtemény bővítését.

A szakácskönyv itt elérhető, tessék kattintani!