Számítógép kérhető a bohócdoktoroktól

Megint 100 számítógépet osztanak ki hátrányos helyzetű kisgyermekeknek a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Számítógépálom program jóvoltából. A gépeket működésre készen adják át az alapítvány önkéntesei, illetve a segítő bohócdoktorcsapat.

A leginkább rászorultak kiválasztása folyamatos, ám lehetőség van további jelentkezésre is az alapítvány weboldalán. Ebből a célból a gyerekek tanítóit, tanárait kérik segítségül a támogatók.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget segítő Számítógépálom-programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10–14 éveseknek adományoz komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet, laptopot, tábla pc-t vagy más okoskészüléket. A 2003 óta sikerese gyermeksegítő program révén eddig mintegy hétszázan jutottak a tanulásukat, fejlődésüket segítő informatikai eszközhöz. A jelentkezéshez minden információ elérhető a www.bohocdoktor.com oldalon. A gépek átadásában segítenek az alapítvány bohócdoktorai is, illetve minden géphez Szeretetcsoki és egyéb útravaló is jár.

Hogyan működik a gyermekeket támogató Számítógépálom? A Mátrix Közhasznú Alapítvány révén a rászoruló családoknak szánt informatikai eszközöket segítő magánszemélyek, a társadalmi felelősségvállalást fontosnak tartó cégek adják össze. A közhasznú akció a legapróbb támogatást is köszönettel fogadja.